Wednesday, May 18, 2016

1393 : Lokasi - Wash Studio, Kedai Dobi Layan Diri 24 Jam, Saujana Utama

Lokasinya kurang strategik.Jalan nak masuk agak susah.Sebelum ini dah beberapa kali pergi mencuci di sini.

Nama di beri Wash Studio dengan tagline 'Cepat & Bersih'. Suka dengan warna temanya iaitu biru.

Pemiliknya ialah orang islam.Akhirnya, dapat juga cari Kedai Dobi milik x bos PR Menara KL iaitu Puan Noraini Abu Seman.I tak la rapat sangat dengan dia.Tapi kenal - kenal gitu je la.

Tempat tukar duit syiling.Mesin2 di sini semuanya hanya menerima duit 0.50 sen baru sahaja.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi no di atas.Siap ada wifi free lagi.Tapi x sempat layan pun. Byk lagi kerja lain nak buat.
Ni harga mesin pencucinya.Nak cold, warm atau hot? Harga utk mesin 10kg & 14kg.Alang - alang nak mencuci baik pakai yang 14kg terus.Beza harga pun berapa ringgit je.

Rupa paras di dalam kedai dobi ini. Adalah menjadi cita - citaku untuk memiliki kedai dobi sebegini. Mampukah?
Yang ini pulak jadual pertugas pembersihan. Time aku datang ni tak ada pulak terserempak dengan tukang cucinya.
Mesin pengering.Ada 6.Dan aku paling suka yang di bahagian bawah. Senang sikit.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Semoga impian akan menjadi kenyataan.Antara dua x kedai dobi 24 jam mungkin vendor butik cafe akan menjadi pilihanku dalam membuka perniagaan sendiri.Tak salah kan berangan - angan? Bukan kena bayar pun. H aha ha ha.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015