Monday, November 02, 2015

1341 : JJMM >> Deli Portofino, Kelana Jaya

Lokasi : Deli Portofino, Kelana Jaya (Sebelah Hero Market, belakang Giant Kecik)

Tarikh & Hari : 30.10.2015 (Jumaat) 


Lokasi JJMM bukan di luar negara tapi berdekatan kawasan kejiranan sahaja. Yakni di Kelana Jaya

Terletak sebelah Hero Market yang besar dan luas.Selalu juga membeli belah barang dapur di sini.

Susun atur, kerusi dan lampu.Masa time datang ini dah pukul 8 malam lebih.Waktu tutup operasi ialah 9.00 malam
Atas dan bawah adalah lantai berkayu.Restorannya nampak luas.Ringkas dan menarik

Luas kan? Ini lah susun atur di bahagian belakang restoren menuju ke tandas.

Order dan terus bayar.Tak ada lah banyak sangat menu pilihan tapi ok la.Ada juga menu nasi lemak dan lauk pauknya macam rendang dan lain - lain yang sama waktu dengannya.

Nampak tak? Luas kan.Hanya kami berdua sahaja.Jadi servicenya adalah agak cepat dan pantas

Ikan yakni Fish & Chips.Saladnya adalah banyak..Jarang jumpa orang jual letak bawang besar ni.Apa pun sedap.
Aku punya ialah chicken & chops.Malam ini konsep makanan western la pulak. Ok la.tapi kuahnya adalah 'kureng' sikit.
Air yang di order ialah teh o ais limau dan limau ais.Secukup rasa la untuk airnya kan.


Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Next time datang nak cuba nasi lemak pulak.Kalau sedap boleh datang lagi dan lagi.Kalau sebaliknya tak payah datang dah.Harga? berpatutanlah dalam RM 16 sepinggan.Besar kot! memang kenyang la makan.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015