Tuesday, September 29, 2015

1322 : Aidil Adha 1436 Hijrah

Hari Raya Aidil Adha tahun hanya pulang beraya di kampung yang paling dekat iaitu Kg Sg Plong, Sg Buloh, Selangor. Syukur alhamdulillah tak payah bersesak2 di jalan raya.Meredah jem dan tersangkut berjam2 di jalanan.

Bersama 'anak orang'.Ni adalah persalinan hari raya aidil fitri yang memang langsung tak ada gambarnya di ambil.Berbalik kepada cerita entry di 1319 : Selamat Hari Raya Aidil Adha 1436 Hijrah bukan bermaksud tak suka beraya di sini shj (sungai plong) tapi jika di beri pilihan nak juga beraya haji/korban di kg halaman tercinta di utara atau mungkin juga di selatan. I ok je raya mana - mana. (sekadar luahan perasaan je) Sebabkan mood ambik gambar so - so. Jadinya, gambar pun tak banyak la.
Ni bergambar dengan ayahanda mertua.Masa ni semua dah siap - siap nak balik.Gambar menu raya pun tak ambik.My Wife masak nasi tomato + ayam masak merah dan acar timun serta nenas. Sedap ok! siap bertambah - tambah lagi. (Maaf tak ada gambar).


Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Dulu masa bujang2 sanggup lagi berkerja masa raya haji.Tapi kalau raya puasa memang tak la.Sekali je kena kerja masa raya pada tahun 1999. Apa pun saya gembira di hari raya.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015