Friday, July 31, 2015

1280 : Libur Ramadan 2015 >> Bukit Bendera - Part 3 (Muzium Burung Hantu)

Destinasi seterusnya ialah The Owl Museum. 1st in south east asia. Di iktiraf The Malaysia Book Of Records.

Lagi satu gambar di sekitar kawasan menuju ke Muzium Burung Hantu ini.

Jom kita tengok ada burung hantu hidup ke idok di dalam ini. Bagaimana rupa paras muziumnya dan lain - lain.

Sangat comey itu tabung.Tapi sangat mahal juga itu harga. Jadi sangat tidak boleh lah nak membeli.

Pintu masuknya adalah menuruni anak - anak tangga tersebut.Macam??......

Tiket sudah naik harga.Ada terbaca ntah kat mana katanya RM 10 tapi bila masa nak membayar jadi RM 12 seorang dewasa.Dah naik harga la ni.

Jom kita menuruni anak - anak tangga lagi untuk memasuki The Owl Musuem itu.

Tengok tulisan FREE/Percuma tue. sikit punya besar kan. Rupanya kanak - kanak (umur brp ntah?) adalah Percuma.

My Wife dan seekor burung hantu 'kayu' yang besar dan duduk teguh di hadapan pintu masuk.

Ambik gambar ber3 pulak. Rasa nampak macam 'ketot' pulak. Gambar ini di ambil oleh pekerja kat situ.Nampak sangat dia orang tak ada kerja.

Aku paling suka gambar ini.Langsung tak nampak perut dan kegemukan. Cara aku pose juga tak menampakkan dagu berlapis2 macam kek lapis. Ha ha ha. I Like !!

Beraksi dengan salah satu potret gambar burung hantu yang sangat menarik tertarik memang the bomb!.

Bergambar berdua bersama burung - burung hantu yang sangat cute, comel dan woow!!!

Lagi koleksi burung - burung hantu yang tak hidup.Kenapa x ada burung hantu yang hidup dlm ni?

Antara koleksi burung - burung hantu dan versi yang lain. Macam - macam ada.

Yang ini sangat cantik kalau tengok depan - depan. Tak percaya pi tengok sendiri.

My Wife dengan salah satu replika burung hantu yang di gantung di situ.

Nak juga.Walaupun... Tapi tak berapa nampak sangat rupa paras replika burung hantu terbang ni.

Antara koleksi yang sangat menarik dan bersinar - sinar sebab bersalut 'emas'.

My Wife dah mula jatuh cinta dengan burung hantu yang comei dan warna - warni.

Sebelum keluar macam biasalah strategi orang berniaga.Ada lah kedai cenderamata yang al - mahal.

Antara yang di jual Buy 5 Free 1.Tapi harga satu pun Ya Ampun. Al - Mahal.

Berkenan dengan jam di atas tue.Tapi harganya adalah Al - Mahal. Kalau tak silap dalam RM 79.90

FM yang berwarna warni dan sangat cantik dan berkualiti.Tapi Al - Mahal.Satu pun dalam RM 15.90 tak termasuk 6% GST. Hanya mampu memandang.

Sekian sessi lawatan ke The Owl Museum di atas puncak Bukit Bendera ini. Datang lagi? Ntah! tak pasti.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Episod terakhir di Bukit Bendera akan menyusul.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015