Thursday, July 30, 2015

1279 : Libur Ramadan 2015 >> Bukit Bendera - Part 2

Ini adalah keretapi pertama yang mengangkut orang menaiki Bukit Bendera.Kalau tak silap sebelum tahun 1977.

Beraksi sesuka hati.Dah banyak perubahan kat atas Bukit Bendera ini. Lebih indah daripada dulu.

Aksi ke 3. Ada di entery lama - lama tentang pengalaman di atas Bukit Bendera. Tapi tak ingat dalam blog ini  atau blog yang lain.Rasanya blog yang lain.

Antara kemudahan atau apa yang ada di atas Bukit Bendera. Ada Klinik? Tak perasaan pulak. Sebab tak pusing pun seluruh kawasan itu.

Ada Balai Polis. Senang siapa buat jahat terus hantar gi sini. Ha ha ha. Tapi Balai Polis dia kecik je la.

Ada Astaka yakni Pentas.Kat sini juga boleh bergambar dengan burung dan lain - lain. Malas pulak nak bergambar.

Lagi gambar persekitaran di atas Bukit Bendera.Ada juga tempat makan.Tapi macam ramai peniaga cina je.

My Wife beraksi sebelum menuruni tangga yang curang untuk ke Tandas Awam. Lokasi yang tak strategik dan sedikit menyukarkan.Bila time nak balik baru perasaan ada tandas juga kat kawasan sana yang jauh lebih selesa.

Beraksi di hadapan bendera negeri kelahiran.Sila abaikan perut yang membesar bagaikan mengandung itu. Ha ha ha.

My Wife bergambar dengan bendera JDT yang merupakan negeri kelahirannya. Cantik kan gambar ini? Tengok la sapa yang ambik. la.. la ..la

Strawberry Hill?? Erk.. tempat baru kot. Tak boleh masuk sebab tengah puasa.Dah hujung - hujung ramadan memang dugaanya lebih sikit. Cepat penat dan lapar.

Nak jumpa tempek gambar ini kat sini. Jadi, bacalah sendiri. Malas nak taip panjang - panjang.

Warna - Warni kan. Bagus juga idea macam ini ye. Best nak bergambar sana sini.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Jom ke destinasi berikutnya iaitu Muzium Burung Hantu.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015