Saturday, July 11, 2015

1276 : Inspirasi >> Kedai Buku

Jom kita ke sini? Ops!! buat apa kat Changi International Airport??

Selamat ulang tahun Singapura yang ke 50 in advanced. Ha ha ha ha.

Segmen inspirasi hari ini di bawakan nun jauh dari negera seberang tambak. Yakni, Singapura

Al - Kisahnya, Team ofis ke Singapura atas urusan dakwah iaitu ceramah, ziarah dan lawatan sana sini.Mulanya nama aku memang ada (walaupun diri rasa memang x ada).Siap minta pasport bagaila. Dan akhirnya, seperti di jangka.Memang nama aku tak ada. la la la. Tak kisah pun.

Kisah inspirasi ini ialah mencari konsep dan idea sebuah kedai buku.Kenapakah? Apakah?

Wow!! macam - macam majalah ada.Ini ialah kedai buku di airport Changi.International kot! mestilah beraneka bagai majalah ada di sini.

Teknik dan cara menyusun buku di rak yang tidak seperti biasa.Inspirasi yang baik untuk di contohi.

Beraneka macam di jual di Kedai Buku di airport ini.Dan salah satunya mestilah merchandising.

Barang yang di jual juga bersesuaian dengan tempatnya.Wah! pillows yang warna warni la.

Konsep jam dan waktu - waktu bandar - bandar utama di dunia kat dinding tue memang sesuai la dengan konsep kedai dalam airport kan.

Mug plastik.Warna - warni.Sesuai je di gantung macam ini kan.Mampu menarik minat pembeli terutama kanak - kanak.Kalau mug kaca memang tak sesuai di gantung macam ini.


Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Inspirasi ialah mencari ilham.Walaupun tak pergi ikut rombongan ini tapi gambar - gambar yang di kirimkan boleh menjadi sumber inspirasi dalam merealisasikan impian itu. Apakah? Tunggu......

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015