Friday, June 05, 2015

1255 : Semasa - Hari Pertama >> Pesta Ramadhan & Karnival Ahli Telaga Biru @ Busana, Medan Mara

Lokasi : Ruang Legar, Busana, Medan Mara, Kuala Lumpur

Tarikh & Hari : 4.6.2015 (Khamis)


Pintu gerbang/pintu masuk utama ke Busana, Medan Mara. Cantik, menarik memang the bomb!

Suasana awal pagi di lokasi tersebut.Inilah rupa paras sebenar set up setelah mengikut ilustrasi 3D baca di sini

Orang mula kelihatan ramai.Waktu puncak pada hari pertama (khamis) ialah sekitar 12.00 tgh hari sehingga 2.30 petang (waktu makan).

Tak percaya? seperti biasa dalam Pesta/Expo/Jualan buku.Majoriti pembelinya ialah wanita.Untuk hari pertama ini rasanya 80% pembelinya adalah wanita.

Pandangan lokasi kejadian dari paras atas.Terima kasih pada yang datang membeli pada hari pertama. Semoga hari kedua akan lebih tinggi jualannya.Harap semuanya di permudahkan.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Pesta Ramadhan?? belum ramadhan lagi kan.Itu lah yang keluar dari mulut salah seorang yang lalu di kawasan kejadian.Tak tahulah dia membeli atau tidak? Rasa macam tak je. Mungkin dia tak faham tujuan festival/expo/jualan buku ini.Tak kan nak tulis tajuk panjang - panjang kot! Lain orang lain fahamannya.Apa pun, kami ada menjual buku - buku berkaitan persiapan menyambut ramadhan, solat terawikh, buku - buku solat, fardu -ain, Al - Quran dan lain - lain termasuk buku motivasi, kekeluargaan termasuk 4 majalah terbitan Telaga Biru.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015