Saturday, April 04, 2015

1233 : Pengalaman Pertama di Kidzania Kuala Lumpur - Bahagian Akhir

Kali ini Fifi pulak nak beraksi depan Ambulance.Penat ye kakak? Macam tue la abah kamu dengan along dan angah kamu rasa bila bergelar seorang pekerja.

My Wife beraksi depan Klinik Mata. Bawa Fifi buat pemeriksaan mata.

Masuk Hoya.Macam tak penah dengar je. Kenapa bayar masuk sini. Tak pe la. Duit masih banyak,

Lepas dah buat pemeriksaan mata kena buat insuran sebelum dapat jalani ujian untuk dapat lesen memandu.

Memaksa Fifi kerja kat Hitz.Fm. Sebenarnya pak cik dia yang nak kerja ni.Tapi ... ha ha ha. Merasalah kan ckp English lagi.Siap dapat CD lagi rakaman suara kita.

DJ Radio di Hitz.FM. Sempat dengar sikit je siaran langsung radio ini waktu lepak kat luar. Kira mca dengar radio betul - betul.Tapi sebab ada persembahan bergendang di sana.Suasana menjadi sangat bising dengan bunyi yang sangat kuat.

Suasana dalam Kidzania lagi. Dah mula lenggang.

Pekerjaan kat News Staits Times pun ada.Tapi untuk jurnalist macam tak sesuai buat Fifi. Lain la kalau aku.Mesti nak juga. ha ha ha.

Lepas dah berjaya ujian memandu lepas tue boleh la bawa kereta di litar.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Dah tak banyak gambar di HP sendiri sebab banyak ambik gambar kat HP Fifi.Apa pun rasa puas sebab dapat melihat orang yang kita sayang gembira. Kau orang dah pergi?

1 comment:

Ain Shdn said...

Salam Encik Sha, boleh tak tolong delete gambar saya dari picasa album & blog encik. hehe.

Cik Bulat.

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015