Friday, April 03, 2015

1232 : Pengalaman Pertama di Kidzania Kuala Lumpur - Bahagian Ketiga

Jom la bergambar sakan pulak di sana sini. Depan Hotel. Yang kejap lagi akan 'terbakar'.

Sedih. Ambulance ini tak bergerak. Kalau tak mesti lagi best. Ada Ambulance dan kereta bomba buat bising dalam ini tempat.Kereta polis? Erm.. sedih tengok kalau jadi polis kat sini. dah macam sekurity? ooops!!

My Wife pun nak juga bergambar depan Ambulance. Ye la x penah ambik gambar depan ambulance kan sebelum - sebelum ni.

Ni la Polis 'kecik' dari balai polis dia orang bawa kon. kiri kanan kiri kanan sampai depan hotel yang terbakar lepas tue mengawal keadaan tempat kebakaran.

Siap sedia menunggu ketibaan ahli - ahli bomba 'kecik' yang cute miut.

Kenapakah tak buat betul - betul? Ahli bomba pegang alat peyembur yang betul? bukan yang mcm ni. Erm...

Manalah bomba ni tak sampai - sampai. Seksa juga menunggu.Ye la. Bomba tue ikut jalan jauh.

Inilah rupa paras hotel yang terbakar. siap bunyi - bunyi lagi. Ada kaca jatuh la.

Tu !! nun di sana bomba dah nak sampai. Polis 'kecik' mengawal keadaan tak bagi orang ramai masuk sini.

Suka - suka ahli bomba 'kecik' ni sebab dalam group ni ada anak - anak 'mat/minah' salleh yang cute miut.

Lagi - lagi. Bersungguh - sungguh memadamkan api. Cayalah!!


Yang ini gambar time Fifi jadi bomba.Masa ni dah dekat nak pukul 6 petang.Orang dah tak ramai. Kebanyakkan rombongan budak - budak sekolah dah balik. Jadi aman damai la kat dalam ini.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Kuning kan uniform bomba ni.Kalau warna oren dan terang menerang mesti lagi best!!

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015