Wednesday, March 11, 2015

1223 : Cuti - Cuti Malaysia 2015 >> Legoland Johor , Malaysia - Episod 3 (Akhir)


 Akhirnya dapat juga ambil gambar diri sendiri dengan bantuan My Wife. I Like!

 Jom kita melayan aksi aku menjadi maharaja lawak yang baju sedondon dengan kerusi.

 Aksi ke 2 yang merupakan aksi wajib. Dah orang ambik kan gambar, kira bersyukur je la ye.

 Aksi ke 3. Maharaja duduk terkangkang. Tapi tue la tak center pulak gambar ni. Ops!

 My Wife dengan patung menang kat 'fun fair' melayang juga RM. Yela.. x de rezeki dan tak bertuah.

 Lagi aksi aku di hadapan castle atau dalam bahasa melayunya Istana.

 Riang ria gembira.Nak buat aksi melompat.Tapi macam tak jadi je.

 Jom masuk istana The Dragon yang di taja oleh Maybank.

 Lagi aksi bersama 2 pengawal keselamatan yang tegak berdiri di hadapan pintu ini.

Di akhiri dengan cerita harga sewa kereta sorong ini. Kau mampu? Kalau mampu sewalah. Kalau tak. Pandang sebelah mata sahaja la.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Harga cenderamata memang mahal melampau.Patut ada harga diskaun untuk warganegara Malaysia mcm harga tiket. Ya ampun !! harga keychain pun RM 19.95 satu. Tak mampu nak membeli.Hanya mampu pandang - pandang jeling - jeling sahaja.

Masa kat JB ni ada juga pergi Danga Bay pada waktu malam. Sebabkan HP Bateri dah 'mampus' memang

9 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Shaizhar said...

Terima Kasih. Insya-Allah akan saya kunjungi websitenya.

Shaizhar said...
This comment has been removed by the author.
Elaine Chew said...

Selamat cuti ! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* villa 827

www.villafamosaresort.com

Dhani Hayukka said...

Dhani Hayukka Tour Bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
Email : dhanihayukka_1974@yahoo.com
Fb : dhani hayukka
dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh kami Dhani Hayukka
Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap Dhani Hayukka (insyaAlloh)
jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Bandung said...

Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
Call: +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp: +6282214441280
+6282216270779
Email: Dhanibandung@yahoo.com
Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015