Tuesday, March 10, 2015

1222 : Cuti - Cuti Malaysia 2015 >> Legoland Johor , Malaysia - Episod 2

 Antara salah satu permainan yang 'basah' x cuba pun. Siap boleh letup meletup lagi.

 Rupa paras di dalam Legoland.Harap maaf kualiti kurang memuaskan sebab jari terketar2 ambil gambar.
 Di Miniland. Yang ini kat Singapore. Fu yooo time ni panas terik wooo...

Ambik gambar sendiri sebab tak ada orang nak tolong ambikkan. Tak pakai monopod sebab sedih
tragedi hp retak seribu masa kat Zoo Negara bulan 1 hari tue.

 Yahoooo!! dah sampai Taj Mahal untuk sekian kalinya. Kau ada?

 Yang ini kat Singapore Flyer. Alhamdulillah dah penah sampai ke sini beberapa tahun dulu.
 Tetap berangan ambik gambar sendiri. Ha ha ha. Sambil menahan kepanasan.

 Yang ini suasana kat pelabuhan.Tak ingat kat Malaysia or Singapore.

 Lagi gambar - gambar bangunan rasanya ini kat Johor.

 Masjid Putra, Putrajaya.Menarik tertarik kau memang debomb !

Nun jauh di sana kelihatan KL Tower. Yang membesar di depan tue ialah di Putrajaya juga.

Yang kat belakang tue Hotel Legoland yang mahal giler.Dekat seribu lebih kot semalam. Kau mampu?

Ambil gambar ini masa naik keretapi.Best la juga.Dia pusing hampir ke semua tempat dalam Legoland ni.
 Inilah Menara Pemandangan yang sebijik macam Menara Taming Sari tue.

 The Tower. Oh! tue ke namanya. Kira salah la nama yang aku bagi. Ha ha ha.

 Baca sendiri ye.Tak faham sila google translate.

 Permandangan dari atas.Yang roller coaster tue semua aku main. Best woooo. Siap buka mata lagi.

 The Tower ni mula meninggi.Nampak bumbung je la.

Ada satu permainan tue, naik perahu.Lepas tue menjunam dalam air.Memang sah - sah basah. Aku tak nak naik. My Wife berani pulak nak naik benda alah ni semua kali ni. Tabik spring la !!!tooiiing...

Nun jauh di sana tue la tempat parking kereta yang dibuka pada hari ini.Jauh siot nak berjalan. Masa datang ok la. Bersemangat waja, time balik yang terasa dah la berjalan ber kilometer dalam Legoland tue.
  Jom je la layan gambar - gambar yang ada.


Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Bersambung denga Episod terakhir di Legoland

12 comments:

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Salamah RIZKIA UMAIRA said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak
Perkenalkan kami dari SYAQILLA HOLIDAY TRIP SOLUTION
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.
Special offer at 2016... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .
Pakej transport + hotel
4D3N
* 4 ORANG RM 270 / ORG
* 6 ORANG RM 245 / ORG
* 8 ORANG RM 235 / ORG
* 10 ORANG RM 225 / ORG
Hotel include bufe b fest
Kereta include
Minyak
Paking
Driver
* hotel yg kami berikan insya allah selesah 2 bintang / 3 bintang
* kereta yg kami berikan .. kereta terbaru pasal kami sangat menjaga kenyamanan tetamu
Jika ada soalan jangan ter agak agak tanye
Wasap +6287821007999
Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
Fan page : syaqillaholidaytripsolution
Tima kasih ..

Salamah RIZKIA UMAIRA said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak
Perkenalkan kami dari SYAQILLA HOLIDAY TRIP SOLUTION
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.
Special offer at 2016... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .
Pakej transport + hotel
3D2N
* 4 ORANG RM 200 / ORG
* 6 ORANG RM 180 / ORG
* 8 ORANG RM 165 / ORG
* 10 ORANG RM 155 / ORG
Hotel include bufe b fest
Kereta include
Minyak
Paking
Driver
* hotel yg kami berikan insya allah selesah 2 bintang / 3 bintang
* kereta yg kami berikan .. kereta terbaru pasal kami sangat menjaga kenyamanan tetamu
Jika ada soalan jangan ter agak agak tanye
Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
Wasap +6287821007999
E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
Fan page : syaqillaholidaytripsolution
Tima kasih ..

Salamah RIZKIA UMAIRA said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan
Kami syaqilla holiday trip solution Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.
Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu
Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)
Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)
Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)
Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115
# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185
# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta
* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.
Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.
Whatsapp : +62 87 821 007 999 (salamah)
email : salamahrizkiaumaira@gmail.com
fan fage ; syaqillaholidaytripsolution
Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Salamah RIZKIA UMAIRA said...

Greeting traveler..
Get our promotion this month with Cheap price but high quality service..
Get our best price with d best service..
For ur family holiday..
πŸ‘•πŸ‘” πŸ‘ πŸ‘˜πŸ‘‘πŸ‘’πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘’

● 4 Person : 478 RM/151 Sgd per person
● 5 person : 443 RM/140 Sgd per person
● 6 person : 428 RM/135 Sgd per person
● 7 person : 411 RM/130 Sgd per person
πŸ’°πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘‘πŸ‘ πŸ‘˜πŸ‘”πŸ‘–πŸ‘“

All package included :
● Daily transport included driver, petrol, tol, parking,driver meals
● Hotel 3 star in town
● 3x Lunch 3x Dinner 3x breakast
● Entrance ticket to sari ater hot spring, begonia flower garden, dusun bamboo, floating market lembang
● Daily mineral water

Interest..?
Just contact us for cheap price more than this promotion :)

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami..
Whatsapp : +62 87 821 007 999 (salamah)
email : salamahrizkiaumaira@gmail.com
fan fage ; syaqillaholidaytripsolution
Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.
Wassalam.wrwb.


Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
WhatsApp +6282214268400
WhatsApp +6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015