Saturday, January 24, 2015

1213 : Cuti - Cuti Malaysia 2015 >> Zoo Negara - Part 1


 Lokasi : Zoo Negara Malaysia, Hulu Kelang

Tarikh & Hari : 17.1.2015 (Sabtu)

Bayaran : RM 50 (Dewasa) termasuk tengok Panda, RM 30 (Tiket Zoo shj) dan Warga Emas RM 25

Ayahanda dan anakanda mertua di depan Zoo Negara. Dah berkali - kali ayah sebut nak ke Zoo dan akhirnya... Inilah akhirnya.

 Lokasi pertama ialah Butterfly Farm. Jom kita mulakan perjalanan. Jalan sana sini.

Ini adalah makananya. Sedap tak? Manis kan.Di sinilah berlakunya tragedi januari.Sedih ok! Apa pun salah sendiri.Asyik nak letak HP kat monopod biru.Tetiba, nak di jadikan cerita.HP ini telah jatuh menyembah bumi.Retak seribu lah.Hu hu hu (sedih) tapi alhamdulillah masih dapat digunakan. Keretakannya telah mematahkan sedikit semangat untuk bergambar sana sini.

 Hi... saya tanya apa khabar? apa khabar? jawab la.....

 Khabar x baik :p tengah sedih ni cik zirap. Tapi saya senyum dalam paksaan je la.
 Aku dan My Wife. Ini kali pertama kali pertama kami ber2 ke Zoo Negara. Jom jalan.
 Eh! Eh! apasal tetiba berdiri tegak macam tiang bendara. Ala - ala tugu negara?

 Ayah pun menghampirinya. Sesungguhnya ayahku adalah pencinta haiwan.

 Awak kat mana? Awak kat mana? depan lagi sikit. Tak jauh dah. Datang tau! (kata panda2 itu)

 Jom... lokasi seterusnya ialah di sangkar burung.Sampai sini terus hilang mood nak ambil gambar.

 Hi! Hi! cantik tak saya? Tetiba gambar ini ada frame yang cantik. Tak tahu mcm mana aku buat.

Kehulu ke hilir 2 ekor binatang ni.Tak tahu apa masalah dia orang. Kesian.. kesian.. tengah tawaf kot!

 Yang ini lagi kesian.Kesakitan dan terbaring terlantar di atas pasirnya. Sian kau unta!

 Hi kawan! apa khabar? Datang tengok awak :p dah lama kita tak jumpa kan.

 Tengok dia orang pun ada nama. Inilah keluarga cimpanzi.Hi .. hai .. hai

 Melihat dari kejauhan. Tengah buat apa tue? Tengah makan ke?

 Apa pandang - pandang ada hutang ke?

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Next.... jom jumpa si comel 2 ekor. yang hitam putih.

2 comments:

Sis Lin said...

LORRR SIANNYAAAA....
Hp jatuh ka ? Mntak baru le tu hehehehehee

Shaizhar said...

Insya-Allah ada rezeki kita tukar samsung S11. ha ha ha. dah ada ke?

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015