Monday, January 31, 2011

737 : Suai kenal BLOGGER BARU : Edisi Februari ..

Sumber asli dari entry blog Ben Ashaari

Rasanya ramai blogger baru ni kan ? Kat dalam KELAB SAHABAT BLOGGER saja ada beratus .. Hurm.. 
ok .. mari kita bersantai sambil berkenalan dengan mereka mereka ini ..
Sapa boleh join ?? Sapa sapa jer ...Ni antara blogger baru , tengah baru , dah baru , sedang baru , baru baru lagi , Kota baru atau apa saja yang baru.. asal bukan bini baru yer ..
Untuk join segmen ini ... sila buat satu entri khas ..
  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG (- done
  2. Tajuk : ikut yang atas tu dan linkkan ke entri ini ... (- done
  3. Beri pendapat anda mengenai laman web ini : WWW.1TUBE.MY (- di bawah
  4. Berikan pendapat anda : DUNIA BLOG DI MALAYSIA SEMAKIN MENARIK KERANA .... tidak kurang dari 100 patah perkataan ..(- di bawah
Tu jer ... Sila pastekan url anda di ruangan entri ini .. Terima kasih !


ke3 (tiga) -)
Pada pendapat saya berkaitan laman sesawang/website WWW.1TUBE.MY ala - ala Youtube.Hasil keringat dan hasil anak Malaysia.Sebagai warga Malaysia marilah sama - sama kita memanfaatkannya dengan sebaik mungkin dan tidak menyalah gunakannya dengan sebaik mungkin.

ke4 (empat) -)
DUNIA BLOG DI MALAYSIA SEMAKIN MENARIK KERANA ....dengan berblog kita dapat mengenali kenalan baru dari seluruh Malaysia malahan di seluruh dunia terutama rakyat Malaysia yang tinggal,belajar dan berkerja di luar negara. Dunia blog juga di serikan dengan kehadiran GengBlogger, Sahabat Blogger, Syoknyerblogging dan banyak lagi.Bukan sahaja di laman sesawang/web site malahan kumpulan - kumplan ini aktif juga di 'muka buku'/facebook.

736 : Contest >> 1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year

sticky mode....
Hello semua!!...
Firstly i nak wish everyone yang celebrate chinese new year
Gong Xi Fa Cai....hehe
ha...today i nak wat my 1st GiveAway!!...
saje2...nak bagi angpow to lucky blogger..hehe...
syarat-syarat senang je.....

1) Mesti jadi my follower k...add me...
No. 94
2) Malaysian citizen..hehe...
Yes.
 3) Buat entry ucapan Chinese New Year ...ucapan biasa2 pon ok....guna tajuk 1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year....hehe...letakkan gambar ni kat post anda
and tinggal kan link id  kat komen post ni k...

Happy Chinese New Year to Rekha & Family.
4) kene tag 3 kawan tau...
hadiah nya.. Angpows kepada 5 lucky winner!!..
(Angpow berisi k...)
I Like!!
Due Date : 10 Feb 2011

735 : Contest >> My 1st Contest Teka Bintang

 Jawapan S.H.A.I.Z.H.A.R : 111

Pengumuman-pengumuman kepada rakan2 bloggerz sekalian. Hari ni sempena blog Nys ni da mencapai 100 orang follower, Nys dengan berbesar hatinya menganjurkan 1st contest iaitu Contest Teka Bintang ☆. Para peserta mestilah mempunyai alamat di Malaysia (mahal lowh anta kat oversea.. Hehe). 

Ikut syarat2 mudah bangat kat bawah nih:-

1) Jadi follower kerorokeroppi. <- Yang ke 181
2) Tulis entry ringkas sesangat kat blog korang. <- Dah Entry yg ke 733
3) Teka jumlah bintang dalam banner di atas dan tulis di ruang komen bersama link blog korang.(Hint: 100<200) <- Jawapan seperti diatas

Lepas tu.. Siap! MySpace

Hadiah?? Akan diumumkan kemudian. <- Tak kisah hadiah.Kalau menang kira 'bonus'
Tarikh tutup: 5 Februari 2011 <- Ok. Faham

734 : Splendid surprise GA !!!!!

GA nie adalah kombinasi di antara saya dan pemilik blog musnida bakery.1st time kami anjurkan GA nie.so diharap korang support us ok!


syarat untuk sertai GA nie ::
  • korang kena buat entry khas untuk GA nie
  • follow blog nie  <- yg ke 740 dan blog http://musnida-bakery.blogspot.com.<- yg ke 104 tu wajib sebab senang nak bagitahu pemenang nanti.
  • klik la jugak mane2 fan page yang ade.tak ada paksaan di sini..
  • tempek banner nie kat side bar blog korang then link kan ke blog nie. <- dah
  • tag 3 orang atau lebih.wajib yer! <- dah
  • tinggalkan korang punya 
            -id follower
            -link entry korang di sini.

korang kena cepat tau.sape cepat die dapat.GA ini akan berakhir pada 11.59 p.m 4 februari 2011. hadiah akan diumumkan kemudian. pemenang dipilih berdasarkan cabutan bertuah....

so, saya nak tag mereka yang bertuah ini ::
good luck semua!!

733 : 3 Hari 3 Movie >> HAQ, Homecoming & The Green Hornet


Tarikh : 28 Januari 2011 (Jumaat)
Lokasi : TGV, Wangsa Walk, Wangsa Maju, KL
Sinopsis Haq:-
Kisah ini memaparkan kehidupan tradisional keluarga Melayu di sebuah kampung yang berunsurkan kegelapan kuasa ghaib, kharomah, rahsia and pertentangan antara dua saudara dalam memperjuangankan kebenaran yang hakiki. Kisah ini berkisarkan tentang Haq, seorang pemuda penyayang dan jujur yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T dengan kelebihan kuasa ghaib (Kharomah) dan Badrul (Bad) yang merupakan seorang yang bijak yang juga merupakan adik angkatnya. Haq berupaya untuk mengalihkan objek dengan mengunakan kuasa mindanya.


Satu kemalangan telah berlaku berpunca daripada kedegilan Bad yang menyebabkan kematian ibu kandung Haq di depan mata mereka semasa mereka kecil. Dengan ini, jaringan rahsia, rasa bersalah dan cemburu mula berkembang. Beberapa tahun kemudian, sekembalinya Haq dari belajar diluar negara, beliau disambut dengan penuh kegembiraan kecuali daripada Bad, yang tidak berpelajaran tinggi, lebih suka menghabiskan masanya bercampur dengan samseng kampung daripada mengusahakan perusahaan ladang dan pertanian milik keluarga.

Ini merunsingkan Haq and bapanya, Haji Ibrahim yang bukan sahaja mendidik Bad seperti anaknya malah mengambil kedua orang tua Bad untuk bekerja dengannya. Bad kesal, dia hanya menyalahkan takdir dan keadaan dan mempersoalkan kenapa Haq mempunyai kuasa sedangkan dia hanya seorang anak kepada pembantu rumah. Bapa kandung Bad telah lama menderita sakit meninggal dunia walaupun berkali–kali cuba dirawati oleh Haji Ibrahim.
Haji Ibrahim juga terkenal dalam masyarakat, dianugerahkan Allah untuk merawat penyakit. Bad menjadi lebih marah kerana kegagalan bapa angkatnya itu menyembuhkan penyakit ayahnya dan juga kepada takdir kerana dia tidak mempunyai kuasa untuk mengubah keadaan sekelilingnya. Dengan kemarahan ini jugalah beliau menyalahkan semua orang dan Tuhan, malah telah bersekongkol dengan ilmu hitam dan syirik kepada Allah.

Bad lalu menghilangkan diri. Masa berlalu, Haq telah menceritakan segala–galanya tentang kematian ibunya kepada ayahnya semasa Haji Ibrahim sakit tenat. Kepulangan Bad ke kampung semasa hari pengkebumian Haji Ibrahim mengejutkan semua pihak. Bad, kemudian telah membawa Haq dan pembantunya Aina ke kota lalu mengambil Haq sebagai rakan kongsinya.

Di kota, barulah Haq tahu bahawa Bad mempunyai empayar perniagaan yang besar lagi kukuh. Di situ juga Haq telah berkenalan dengan Zahra yang merupakan pembantu Bad yang mengoda dan materialistik. Bad telah memperkenalkan Haq tentang dunianya yang penuh kekayaan, kekuatan dan kehausan kuasa. Pada masa yang sama, Haq telah tertarik kepada kejelitaan Zahra walaupun dia tahu tentang perhubungan antara Zahra dan Bad.

Haq mula dapat menghidu kehadiran kejahatan yang bersembunyi di dalam diri Bad dan kebenaran tentang kematian Haji Ibrahim juga terserlah. Bad juga telah menunjukkan belangnya. Haq terpaksa mencari kekuatan dan keberanian untuk berhadapan dengan kebenaran dan keputusan itu akan merubah hidup mereka selama- lamanya.

Sumber dari : Mygosip.com

Kesimpulannya : 3 *** Sahaja kerana sangat sederhana.Memang nampak lain dari filem yang sedia ada namun terdapat kekurangan di sana sini.Penghujung cerita yang...... *Buat aku x faham.



Tarikh : 29 Januari 2011 (Sabtu)
Lokasi : GSC, The Summit USJ, Subang Jaya,Selangor
Sinopsis :-

Filem ini dilakonkan oleh Ah Niu (penyanyi serba boleh), Afdlin Shauki (pelawak, pengarah dan pelakon terkenal), Mark Lee (pelawak terkenal dari Singapura), Jack Neo (pelawak serba boleh), Jacelyn Tay (pelakon dari Singapura), Huang Wen Hong (DJ popular dari Singapura), Rebecca Lim (pelakon terkenal dari Singapura) dan Koe Yeet (pelakon dari Malaysia).

Filem ini memang kelakar. Ada beberapa babak yang boleh membuatkan kita tak kering gusi. Sesuai untuk tontonan seisi keluarga di musim perayaan ini. Filem yang menggambarkan betapa meriahnya balik kampung halaman untuk bertemu dengan orang tersayang sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Ini bukanlah kali pertama kolaborasi Malaysia-Singapura dalam satu filem, malah sebelum ini pun dah banyak Malaysia dan Singapura bergabung untuk menjayakan filem bersama. Namun, ini adalah filem pertama yang menggabungkan semua pihak untuk setiap peringkat iaitu dari pengarah, pelakon dan pengambaran sebenar.
Kolaborasi kedua buah negara ini menampakkan hubungan yang lebih erat dijalinkan dengan kerjasama pelakon handalan dari Singapura dan Malaysia.

Orang Cina akan pulang ke rumah keluarga masing-masing menjelangnya Tahun Baru Cina, dan begitu juga untuk orang Malaysia yang bekerja di Singapura dan orang Singapura yang bekerja di Malaysia. Jadi, tema dan olahan penceritaan filem ini sangat relevan dan real.

HOMECOMING adalah filem kolaborasi antara Homerun Asia, Double Vision, produksi Vision New Media di Malaysia, SIMF Management, J Team Productions dan Tanshern. Produksi company untuk filem ini ialah Woosh Pictures.

Sumber :  Sensasi Selebriti

Kesimpulannya sangat kelakar dan menghiburkan.Lawak yang ketawanya lahir secara sepontan tanpa dibuat - buat.Sangat suka dengan filem ini.Memberikan **** <- 4 Bintang.


Tarikh : 30 Januari 2011 (Ahad)
Lokasi : TGV, Wangsa Walk, Wangsa Maju, KL
Sinopsis :

Filem ini mengisahkan Britt Reid (Seth Rogen), pewaris kepada syarikat surat khabar berpengaruh di Los Angeles, yang manja dan suka berfoya-foya. Pada suatu hari, ayahnya James Reid (Tom Wilkinson) meninggal secara misteri, dan menyebabkan Britt terpaksa menjadi pengganti CEO syarikat surat khabar tersebut. Selepas itu, Britt bertemu dengan seorang pekerja syarikat yang membancuh kopinya setiap pagi, Kato (Jay Chou). Kemudian, mereka bekerjasama untuk melakukan sesuatu yang bermakna dalam hidup mereka dengan menubuhkan pasukan superhero The Green Hornet bagi menentang kejahatan. Dengan bantuan setiausaha baru Britt, Lenore Kes (Cameron Diaz), mereka mendapat maklumat mengenai penjenayah yang paling dikehendaki di kota, Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz). Chudnofsky yang berasa terancam dengan keselamatan dan kuasanya, bertindak untuk menumpaskan pasukan superhero The Green Hornet.

Sumber dari review oleh Ikhwanshah

Kesimpulannya : Filem ini hadir dengan gelombang turun dan naik.Babak aksi adalah kurang namun di penghujung cerita aksi yang ditampilkan begitu mengkagumkan.Layak mendapat 3 *** 1/2 bintang.

732 : Birthday Party Qistana >> A&W


Dari Shah Alam aku singgah di Summit USJ *Mewayangkan diri dan kemudian sekitar 4pm bergerak menuju ke A&W berhampiran kompleks sukan *kalau x silap.Hujan menurun dengan lebat namun nasib menyebelahi diri bila tiba - tiba hujan seakan bersimpati dengan nasib si penunggang motorsikal seperti aku ini.

Happy Birthday Qistina yg ke 4 thn.

Yang diraikan adik Qistina yang merupakan anak sulung kepada bekas rakan sekerja ku iaitu Kak Lily dan Abg Syahrul.TQ yek ingat juga kat saya dan jemput ke majlis ini.Di majlis ini dapat la jumpa dengan bekas - bekas rakan sekerja kat tempat lama seperti Asrul dan Dian.

Persoalannya di sini.Siapa lagi Cute? Aku atau Maskot A&W ini? Fikir2kan....

Sunday, January 30, 2011

731 : Karnival Karangkraf (Hari Ke 2) >> 29/1/2011

Karnival Karangkraf diadakan di Seksyen 15, Shah Alam dan kunjungan aku adalah pada hari ke2.

Antara penulis novel/novelist yang ada di situ ketika dan masa tersebut ialah Puan Norzailina Nordin. Beliau hadir mempromosikan karya terbarulah berjudul Cintamu Nadiku.

Dari kiri kak Meen Zulaikha yang muncul dengan novel terbaru berjudul Rindu di Awan Biru
di tengahnya Norzailina Nordin dan Muna Mahira dengan karya bertajuk Jangan Bilang Benci.

 Pertama kali ke sini dan berharap agar Karangkraf akan mengadakan karnival sebegini di masa - masa akan datang.Sebelum ini saya hanya pergi ke Karnival/Pesta Bukun anjuran Alaf21 sahaja.

Lambatnya Pesta Buku Antarabangsa 2011 nie ye.X pe - x pe rasanya time tue aku dah kembali jadi pelajar kot.Harap - harap dapatlah membeli buku yang sesuai dengan status ketika itu.

Saturday, January 29, 2011

730 : Peraduan Kira Duit Syilng

jom kira duit syiling!!
penganjur : iklan percuma
nak join klik sini

S.H.A.I.Z.H.A.R teka nilainya adalah
RM 11.11

hadiah??
HADIAH UTAMA - 2 Pemenang
"Topup RM10 + Iklan banner bersaiz 250x250 px selama sebulan - banner boleh guna yang sendiri punya ataupun saya akan buatkan secara PERCUMA"

HADIAH SAGUHATI - 10 Pemenang
"Iklan banner bersaiz 160x80 px selama sebulan - banner anda perlu sediakan, iklan bertempat di sidebar blog"


S.H.A.I.Z.H.A.R tag
Nik Nurehan
Nazuha Waharp

contest berakhir pada 30 jan 2011 jam 12 tengah malam

729 : Blog Pilihan >> Cik Bulat << Pengalaman Mengajar Erti Kehidupan

Segmen baru di blog ini iaitu Blog Pilihan "Mesti Follow"
Jom kita serang dan intai sambil intip empunya blog.Tak kisah sama ada Tuan/Puan/Encik/Cik.

Nama Blognya : nama di alam maya Cik Bulat dan nama sebenarnya seperti dibawah
http://norainshahrudin.blogspot.com/ <- Blog utk contest
http://fairyofmylove.blogspot.com/ <<- Blog ... Ini entry yg menceritakan tentang apa shj berkaitan blog, bloggers dan kehidupan sehariannya dan tentang apa sahaja.Betul ke? *kalau salah minta maaf ye.

Tentang Empunya Blog :
-->
Norain Binti Shahrudin.
30 November 1991.
Jalan Semarak,Kuala Lumpur.
Ijazah Sarjana Muda Al-Qur'an and As-Sunnah dengan Komunikasi.
Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor,Bangi.
50kg : 162cm.
Single but not available. 
 

Segmen Agama :Masih tak banyak maklumat dikongsi diruang ini.Sangat baik dan perlu diteruskan boleh disampaikan/dikongsi atau di sebarkan dengan gaya baru dan tidak terikut - ikut style/blog org lain. Good!!!

Ruangan Tutorial :
-->

Tutorial

  1. Cara nak cantikkan kotak blockquote. Nak tahu? PICIT SINI
  2. Disable Save Image from Anonymous :) PICIT SINI
  3. Jom sorokkan kotak jerit ! PICIT SINI
  4. Cara Disable Text Selection. Oh. suka suka je nak copy ! PICIT SINI
  5. Buat header sendiri,Nak cuba? (simple style) PICIT SINI
  6. Nak tukar Icon Blogger kepada Icon Pilihan Kau Orang? PICIT SINI
  7. Halang Right Click (Oh! Padan muka tak dapat copy paste!) PICIT SINI
  8. Button Page Menarik? Design sendiri je. PICIT SINI
  9. Tutorial tukar background image blog kau orang. PICIT SINI


Bahagian Banner :
 Serta banner - banner mereka yang best juga ada di blognya.

Bisnes Sampingan :
Klik sini TEMPAHAN dan baca sendiri apakah yang dimaksudkan.Aku sudah  TEMPAHAN anda bila lagi?

Kaler Blognya : Pink/Merah jambu << Memang sesuai dengan jiwanya sebagai anak gadis.Pilihan warna yang lembut mungkin mewakili sifatnya yang lemah lembut.

Paling aku suka tentulah banner di bahagian bawah blognnya "Pengalaman Mengajar Erti Kehidupan" di sebabkan itulah yang menarik dan membuat aku tertarik untuk berurusniaga dengan beliau serta memberi kepercayaan kepada Cik Bulat dalam projet pertama kita orang.Insya-Allah projet ke2,3 sampai 11 akan menyusul. Ye ka? Watchaaaa.........

Selamat maju jaya di ucapkan kepada Cik Bulat di dalam apa jua bidang yang diceburi dan terus menjadi Blogger Tegar

Friday, January 28, 2011

728 : Contest >> Giveaway:: Saya Nak Hadiah Hari Jadi dari YanaMIB


Pada entry lepas aku ada sebut nak bagi hadiah untuk yang lahir 8 Januari kan?? well since takde sorang pun yang mengaku lahir 8 Januari, makanya aku akan buat satu Giveaway untuk semua orang lah kan...hehe~

Caranya mudah sahaja....just ikut je syarat-syarat yang dah ditetapkan oke! ^_^

Syarat penyertaannya sila klik DI SINI
1) Saya warga negara Malaysia <- Yes..Memang layak joint
2) Follow blog penganjur -> Ahli ke 737 <- Suka ngan nombor ini.
3) Buat entry dengan tajuk -> Saya Nak Hadiah Hari Jadi dari YanaMIB , letak banner & link entry ke entry ini *contest tersebut<<- Dah buat 
4) Tag 2 orang dan mereka yang sangat bertuah ialah

http://niknurehan.blogspot.com/
Nazuha
Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Januari 2011....Hadiah akan diberi kepada 5 orang yang bertuah menggunakan random.org dan akan diumumkan pada minggu pertama bulan Februari...hadiah apa?? oke part ni aku tak fikir lagi...hahaha...yang pasti bukan pemadam! eh~  =P

727 : Contest >> Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!

 syarat-syarat kontest!
  • Tajuk entri mestilah "Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!" <<- Seperti di atas
  • Wajib follow blog lia. Kalau tak follow, penyertaan anda tidak dilayan.<<- Ahli ke 286
  • printscreen follower dan letakkan didalam entri. <<- Seperti dibawah
  • Letak banner kat atas ni di sidebar dan dalam entri anda dan linkkan ke entri ni, sepanjang contest berlansung. <<- Ok.Dah
  • Tag sekurang-kurangnya 1 orang rakan, make sure dia tau yang dia telah di-tag!
  • Nik Nurehan 
  • Cik Bulat
  • Tinggalkan link post dalam post contest lia supaya senang untuk monitor. <<- Ok.Dah
tarikh tutup?
8 february 2011 11:59PM

hadiah yang disediakan adalah topup :)
nama pon Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!
pemenang akan dipilih secara random with random.org

so far my idea is that. for winners

*lucky#01 - RM5 Topup
*lucky#02 - RM 10 Topup
*lucky #03 - RM15 Topup
*lucky #04 - RM20 Topup

senang kan? this is my 1st giveaway~ hope ade yang berebut nak topup tuh. hehehhehe =D

Good Luck semua yang turut serta menyertai contest ini ............................

 Untuk menyertai dan tengok lebih lanjut sila klik nama penganjur di SINI

Thursday, January 27, 2011

726 : " LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH"


Syarat2 dia sangat senang

1.) Mesti follow ini Blog.... kenape??? sebab hadiah hanye untuk follower ye....
>> Ahli ke 269
2.) Buat satu Entry Dengan Tajuk " LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH" Angkat gambo di atas dan letak dalam entry tersebut and make sure link kan terus ke blog aku atau link entry ke sini .
>> Sudah di lakukan
3.) bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen sini ok . 
>> Ok.Sudah dilaksanakan
4.) kalo mau letak di side bar pun boleh.linkkan ke sini 
     hueeeeeeee T________T
>> Juga telah melakukannya
5.) Tarikh tutup 31 Januari 2011 
>> Okie sangat faham 

Tentang Miszsheyla 
kawan2 leh pgl shila, tapi de yang panggil shella, shell, cella,cell,yg paling x bleh bla bella...de ke patot?? lahir di PAHANG,yang pasti da cukup umo untuk kawen..ehek gatal...buta IT (kawan2 harap dapat beri pertolongan pada shaye... (konsep copy & paste) "Haku Punyer.. itu katanya.. bagi aku.. blognya suka hati dia la.Ada aku kisah?  Katanya lagi ....saye suke blog shaye... yeee shaye mang poy0..pade shaye poyo itu perlu bilamana orang tak nampak kelebihan kite...panggil shaye dengan name shaye mukan oltromen bukan jugak betmen mahupun keluangmen

Pilihan sape yang bertuah 2 akan ditentukan melalui cabutan undi
budget RM 50 dan Hadiah Lain

top up 10 hengget..gambo hiasan semate2...
ikut korang punyer num la kan..lau maxis aku bg maxis,celcom aku bg celcom...
yang ni aku akan pilih 2 followers bertuah berdasarkan entry paling menarik...so buat la entry yang boleh menarik hati aku ye..bukan menarik hati korang....
kalo ade budget lebih aku akan pilih lebih la...

Pemilihan pemenang adalah muktamad... Aku boleh tukar hadiah sesuke hati tapi masih dalam nilai yang sama...

***psttt ~ korang jangan tanye aku ape motif aku letak gambo sendiri sebab jawapan die mestilah aku nak publisiti... END

Yang menganjurkan Miszsheyla

725 : 1st GA- MY Birthday Giveaway

 
Sempena Ulangtahun kelahiran deqlis yang bakal tiba pada bulan Feb ini. Deqlis dengan berbesar hati melancarkan 1st Giveway khas untuk hari lahir deqlis yang bakal tiba. 
Syarat penyertaan mudah sahaja. Sila lihat di bawah. 
Hadiahnya akan diberitahu kelak
 iaitu semasa keputusan GA diumumkan
 (pada hari lahir deqlis laa ituw...^__^).
 Jom ramai2x sertai.. 

SYARAT2x
1. Blogger dan ada alamat di Malaysia <<- Dari Ukay Perdana, Ampang, Selangor Darul Ehsan
2. Follow blog iniini dan ini ( ADA 3 BLOG YA) 
yg satu -) http://deqlis-contest.blogspot.com/ <<- Ahli ke 113
yg dua -)  http://ellismelia.blogspot.com/ <<- Dah menjadi ahli x pasti yg ke berapa 
yg ketiga -) http://www.ellismeliashoppe.com/ <<- Ahli ke 123

3. Masukkan banner di atas di dalam entri dan sidebar uools serta link kan ke blog deqlis <<- Dah
4. Tag 2 orang kawan blogger (pastikan kawan itu tahu anda tag dia) <<-
yg ke satu -) http://niknurehan.blogspot.com/ - Ann
yg ke dua -) http://norainshahrudin.blogspot.com/ Cik Bulat

5. Tinggalkan url penyertaan uools di ruangan komen di blog baru DEQLIS GA & CONTEST --> "deqlis-contest.blogspot.com" <<- Dah.My entry ke 723
6. Lengkapkan semua syarat2 di atas..itu jer <<- Dah juga.TQ penganjur.

itu jer..nak wish apa2x pun boley, tak nak wish2x pun boley...
nak kasi hadiah pun boley...muahahaha... (issh x maluss tui nie keh keh keh) gurau2x jer yer..
hmm nak wish dalam ati uools pun boleh... doa2x mana patut..hehe
wish yg baik2x utk deqlis ya... Amin.

724 : GEGAR BLOG : Soalan 5 ( PREPAID RM30 )





Soalan mudah ... hehhhehe .. kali ni penaja dari kawan blogger kita sendiri iaitu , En. Shahazrin dengan blog popularnya , > > http://www.shahazrin.com/


Hadiah kali ni berupa prepaid bernilai RM30 dan juga sehelai baju kanak-kanak ...  Satu pemenang juga akan dipilih.. paling pantas dan tepat ... Sudah bersedia ???  Jap.. nak g toilet dulu.. lalalalala.. hehehe
OK... soalannya ... sebelum tu .. iklan sat eh ... olololo.. marah lak.. ok ok.. soalan...

1. Sila beri link entri yang berkaitan gambar berkenaan...
image

Jawapan
--> http://www.shahazrin.com/2010/12/kedai-mamak-wifi.html 


2 . Sila berikan tajuk entri serta link untuk entri berkaitan
peringatan untuk memilih dunia dan akhirat ( bergambar )

Jawapannya : 
Tajuk Entri <- Sedih..sedih... sedihnya..
Link :
-->http://www.shahazrin.com/2010/05/sedih-sedih-sedihnya.html

3 . Soalan berkaitan senarai GEGAR BLOG .. jeng jeng jeng ...

image SAPA PUNYA HEADER NI ?
Jawapan :  http://atleena.blogspot.com/

Untuk menghantar jawapan , cam biasa.. buat satu entri ..
  1. letak header ben ashaari blog <- Dah
  2. Tajuk dan linkkan ke entri ini ..<- Dah
Hantarkan jawapan beserta  url blog di dalam ruangan komen.. cepat cepat ...
Sekadar mencuba nasib... yg no.2 sah - sah tak betul.. ha ha ha..

723 : BEN ASHAARI BLOG

  1. Letakkan header BEN ASHAARI BLOG <-Dah
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BLOG dan linkkan ke entri ini ..<- Dah Klik sini Ben Ashaari untuk baca sendiri di blog Ben Ashaari.
  3. Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini ..
    Sebelum tahun 2011 -> Sehari sekali
    Mulai Januari 2011 <- Lebih daripada sekali sekali dan maximum 5 kali sehari *bergantung kepada keadaan.
    Jumlah entry sehingga ke hari ini << 721 (entry ini) dan ada 2 lagi entry dlm draft.
  4. Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI ..
    Untuk meramaikan followers di blog ini dan mengalakkan lebih ramai blogger baru yg muda remaja untuk berkongsi cerita dan berita.

    Di samping dapat berkenalan dan bertukar - tukar pendapat dan fikiran di samping dapat saya mencari 'pekerja' kerana saya adalah pekerja yang memberi peluang pekerjaan kepada semua masyarakat diluar sana.
  5. Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ?
    Saya akan menganjurkan contest/peraduan/pertandingan sekurangnya sebulan sekali atau 2bulan sekali dengan berbagai konsep/cara dan kaedah bagi memastikan kesetian followers saya terus kekal follow blog ini di samping membaca kisah - kisah perjalanan hidup seharian saya setiap hari."Semuanya Hanya Aku".... S.H.A.I.Z.H.A.R'

    Saya juga berharap dapat kembali menjadi 'Penganjur Acara/Event Manager' keutamaan ini di berikan kepada blogger dan penguna Msjbox.com
Siap .. dan hantarkan ke ruangan entri ini ...
PERINGATAN : Blog list baru ini pon akan dibubarkan selepas 3 bulan .. iaitu pada bulan penghujung bulan 4 .. Sekian ... Terima kasih ..

PS: Blog list yang ada sekarang ni kekal sehingga jam 12 tengahari.. kemudian , dibubarkan.. Harap maaf ...

Wednesday, January 26, 2011

722 : Memori @ TV3 - 1998 >> Masuk TV

Memori di tahun 1998.Tak ingat bulan berapa dan haribulannya.Pertama kali mengadakan rombongan cik kiah ke TV3.Itu merupakan kali pertama dan terakhir aku ke TV3.Sampai ke hari ini TV3 terus unggul sebagai TV no 1 di Malaysia.

Percayalah... itulah pengalaman pertama aku membaca berita.Masa tersebut baru lepas Berita Terkini dan lawatan ini di adakan pada hari Jumaat.Sudah hampir 13tahun usia memori ini.

Percayalah juga aku memang bercita - cita menjadi penyampai berita.Akhirnya impian tercapai biarpun hanya beberapa minat sahaja.Satu pengalaman terindah yang tetap segar di ingatan.

721 : Contest >> " IF I HAVE RM100 "



Contest yang bertajuk "if i have rm100" adalah 1 contest dimana jika i ada RM100 apa barang yang i hendak beli? senang cerita kalau i ada RM100 apa yang i akan buat dengan duit itu.

Syarat2 contest ni senang je..

1) Upload pic barang yang anda idamkan. << Seperti dibawah
2) Nyatakan sebab anda mahu kan barang tersebut. << Seperti dibawah
3) Follow my blog aunimiyukie ( nak ramaikan kwn2 ) << Yang ke 128
4) Buat entry tajuk " If I Have RM100~ " 
<< Entry ke 719
5) Letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
<< xxxx
6) Tag pd 3 kwn yang lain.
<< Mereka ialah 
kawan 1 : Nik Nurehan
kawan 2 : Edat's
kawan 3 : Cik Bulat
7) Jangan lupa tinggalkan comment n link anda slps itu.. << Okie dah
 
8) Tarikh tutup : 10 February 2011 << Good Luck pada diri sendiri


Jika saya mempunyai RM 100 akan saya tukarnya kepada Pizza yakni Pizza Hut dan belanja keluarga abang saya yang bernama Shafirol Abu Bakar.Mereka sekeluarga tinggal nun jauh di Teluk Sepagar, Kota Kinabalu Sabah di Negeri di Bawah Bayu.Semoga mereka sekeluarga akan gembira dengan hadiah yang tak seberapa ini.Kenapa? "Tanggan yg memberi lebih baik dari yang menerima" kali terakhir ke Sabah ialah 2 bulan yang lalu dan sasaran tahun ini ingin terbang sebanyak 2 kali ke sana.Semoga impian ini akan menjadi kenyataan.
...Everyone can fly...


Yusnita (isterinya) kepada abgku Shafirol, anak sulungnya Shazatul Azira, Ke2nya Shazaril Naeim, ke3nya Shazarif Afwan dan ke4nya Shazanis Najwa

720 : 1Malaysia Kuala Lumpur Heritage Xplorace 2011

Menara Kuala Lumpur (MKL) dengan kerjasama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur akan mengadakan "1Malaysia Kuala Lumpur Heritage Xplorace 2011" pada 28  26 Februari 2011 (Sabtu), dengan sokongan penuh daripada Kementerian Penerangan Komunikasi & Kebudayaan. Penjelajahan ini akan membawa para peserta ke seluruh kawasan persekitaran Kuala Lumpur sejauh 15 km untuk mencari jawapan bagi soalan-soalan yang berkaitan dengan budaya dan warisan.

Sasaran utama acara ini adalah golongan remaja, keluarga dan media. Ianya terbuka kepada 2 orang  peserta bagi setiap kumpulan. Peserta harus  berumur 18 tahun ke atas. Tetapi, sekiranya terdapat peserta yang berumur kurang daripada 17 tahun, pasangan haruslah berumur 18 tahun ke atas dan mempunyai hubungan persaudaraan seperti ayah & anak, emak & anak, adik & abang, adik & kakak dan sebagainya.
Penyertaan adalah terbuka kepada 200 kumpulan yang terawal mendaftar.Setiap kumpulan akan dikenakan yuran pendaftaran sebanyak RM50.00 bagi  warga Malaysia dan RM100.00 untuk  warga asing. Peserta akan menerima air mineral, tuala kecil dan sehelai t-shirt.

Borang penyertaan boleh di dapati di Menara Kuala Lumpur dan Muzium Telekom mulai 24 Januari 2011. Anda juga boleh layari  laman web kami di www.menarakl.com.my atau hubungi kami di talian 03-2020 5444 / 03-2020 5448 untuk sebarang pertanyaan.

719 : Tahniah >> My Flowers ke 111 "Aku Anak Pahang"


Mengumumkan ketibaan pengikut/followers ke 111 di blog  S.H.A.I.Z.H.A.R iaitu akuanakpahang

Foto Saya

akuanakpahang

akuanakpahang yakni AAP - akuanakpahang - Apa yang ditulis disini sekadar pandangan penulis. Tidak ada niat disebaliknya sekadar berkongsi pendapat dan pandangan sahaja.


 Sudi - sudikan klik ke blog akuanakpahang beliau telah menang.Anda bila lagi??? Insya-Allah akan menyusul "Lucky Draw - My Folloewers" this February. Buat akuanakpahang  sila hubungi saya di shaizhar (at) yahoo (dot) com dengan menyertakan No H/P dan memaklumkan sama ada Celcom/Digi atau Maxis.

Tahniah !!! akuanakpahang  Semoga terus mewarnai dunia blog dan terus dengan "Coretan SUka Dan Duka Sebuah Kehidupan.....

718 : Milik Siapakah Follower Bertuah Blog Ini....


Hadiah berupa IKLAN percuma di blog ini.Top Up RM30 kepada yang BERTUAH. Mungkinkah anda? Jika tidak hari ini 26 Januari 2011 mungkin yg menangnya akan hadir esok hari pada 27 Januari 2011. Tunggu.............. 'Kita tengok siapa yg kena'.

717 : Contest : "Money Guess"

  • Nama pertandingan ini ialah Money Guess. <<- Teka duit.Jgn dapat duit2 dah la *yg daun2 tue la.Kaler ijau
  • Tarikh mula ialah pada 25 Januari 2011 hingga 15 Februari 2011. <<- Okie faham
  • Apa yang perlu anda buat ialah meneka jumlah duit di dalam gambar dibawah ini.
  • Anda hendaklah tag at least one person. <<- Seperti dibawah
  • Mestilah Ada banner " Money Contest " di post untuk jawapan dan slidebar blog anda dan banner itu boleh link ke post ini.<<-Dah Letak
  • Kalau dah beri jawapan, jangan lupa tinggalkan link di comment post ini yup. Nanti saya tak tahu. <<- Ok Dah
  • Gambar ini telah dirosakkan untuk menyusahkan lagi pengiraan. (aku buat berlayer2).
  • Untuk mengikuti perkembangan contest ini, anda perlu menjadi follower blog ini dengan IKHLAS. <<- Ok.Followers No 1003.
  • Hadiah akan diberikan untuk 2 orang pemenang sahaja. <<- 11 pemenang la.. he3
  • Pemenang yang meneka jumlah dengan tepat sahaja akan mendapat hadiah berupa RM60.00. <<- Bukan total hadiah RM80 ke? RM50 + RM30 <-Sudah tukar ka skrg?
  • Jika tiada peserta yang dapat meneka dengan tepat, pemenang akan dikira pada peserta yang meneka jumlah yang paling hampir sahaja. <<- Harap2 betul la
  • Pemenang pertama ialah RM50.00 dan kedua ialah RM30.00 dan akan di bank in pada akaun bank anda. Kalau ada CIMB lagi bagus. hehehhee.... <<- Kalau dlm bentuk top up boleh x? <- kasi cadangan je
  • Jikalau terdapat ramai pemenang, iaitu jumlah mereka sama, saya akan memilih peserta yang terawal sahaja. <<- Harap2 bukan yang terakhir
  • Senang sahajakan? Bukan senang nak dapat duit nie. So join lah contest ini yup. Semoga berjaya. <<- Kemenangan adalah kehendak setiap insan

Duit ini diatas permukaan meja. Berapakah jumlah kesemuanya? Tanya :Creativeheart
Jawapannya : RM 189.70


Yang kena TAG ialah 
1) Edat's
2) Kasawari
3 Kak Ina KL
4)Nik Nurehan


Good Luck untuk semua ....


Sila ke blog penganjur Creativeheart

Tuesday, January 25, 2011

716 : Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com

Syarat-syaratnya
1. Buat satu N3 tentang/review blog akak. Macam apa yang tak perlu di kekalkan dan perlu di buang kat blog ini. Bukan cerita mengenai akak tau. <<- Dah buat Kak Ina KL

Tajuk mestilah sama macam tajuk diatas.  Bagilah pendapat yang bernas yer.
<<- Dah juga seperti di bawah *kaler biru

2. Sila salin dan tampal ayat di bawah dalam satu entri di blog anda. Nak letak gambar tu boleh, tak nak letak pun boleh. Suka hatilah labu. <<- Dah juga

kakinakl.com sedang mengadakan contest.  Jomlah join...hadiah menarik menanti anda.


3. Setelah siap sila tinggalkan link N3 anda di dalam ruangan komen sebagai penyertaan. Kalau tak tinggalkan link akak tak kira yer. <<- Dah laksanakan

4.  Seorang pemenang hanya layak menang satu kali sahaja.
Contest ini bermula daripada sekarang dan akan berakhir pada 20hb. Febuari 2011 pada pukul 11.59 malam. Penyertaan yang dihantar selepas itu tidak layak untuk diadili.
Pemenang di pilih berdasarkan pendapat yang bernas dan original (tak copy cat yer)

Hadiahnya pula ialah :

Pertama: Top Up bernilai RM30.00 dan 1 bekas kukis coklat chip bernilai RM25.00.

Kedua :  Top Up bernilai  RM20.00 dan 1 bekas kukis coklat chip bernilai RM25.00.

Ketiga  :   Top Up bernilai RM10.00.

Senang bukan.  Jomlah sertai sekarang juga. <<- "Menang Kalah adat pertandingan.Kalau dah rezeki x kemana"

p/s Hadiah akan bertambah jika ada penaja ataupun akak tambah sendiri jika ada rezeki lebih. Sebab jika ada umur akak nak gi jalan jauh ni. Tenguk apa yang boleh di beli buat tambah hadiah. <<- Alhamdulillah....


____________________________________________________________

Sekali lagi di ulang siaran..............


kakinakl.com sedang mengadakan contest.  Jomlah join...hadiah menarik menanti anda.

Pada pandangan peribadi saya blog Kak Ina KL perlu mengenalkan identitinya sebagai blogger dapur dengan variasi resepi - resepi yang boleh menjadi rujukan si bujangan seperti saya dan juga si dara yang baru nak terjebat tersangkut dengan tugas - tugas di bidang masakan.

Di selang seli dengan lawak jenaka serta cerita terkini yang semasa dalam berbagai perspektif di sana sini dengan aktiviti jalan - jalan cari makan serta berkunjung ke tempat - tempat menarik di mana saja.

Kak Ina teruslah menjadi diri sendiri dan jangan tewas dengan godaan serta maju jaya dengan melangkah ke hadapan. Semoga "tertunailah hasrat di hati"

"hancur HATIku.. kalau tak menang.. Kecewa jiwaku kalau HASRAT tak TERTUNAI...  bilakah kita bisa bersua.. wahai Kak Ina tinggalnya di KL?"

715 : Semuanya Hanya Aku >> S.H.A.I.Z.H.A.R


Terima Kasih diucapkan kepada Cik Bulat atas usaha murninya membantu S.H.A.I.Z.H.A.R untuk merealisakan apa yang diimpikan. <<- poyo je diriku kan? TQ..tq. berapa harganya/bayaran? Tanya Cik Bulat sendiri ye.

Lokasi gambar ini diambil pada September 2009 di tepian pantai Nexus, Karambunai, Sabah.

Kenapa 'Semuanya Hanya Aku'? Ya... s.H.a <<- itu nama keluargaku. Semuanya disini/blog yang merupakan dairi bergambar menjadi cerita dan coretan perjalanan hidup S.H.A.I.Z.H.A.R tentang apa sahaja.Nak tahu apa hobi terbaru S.H.A.I.Z.H.A.R ? Selain dah rajin update lebih sekali *1 sehari mempunyai hobi terkini yakni joint pertandingan/contest.Banyaklah juga S.H.A.I.Z.H.A.R joint dan kebanyakkannya tewas/kalah/kekalahan tak menang.Tak kisahla.... Kalau ada rezeki tak kemana.Tapi hari ini 25/1/2011 berjaya juga dlm cabaran "Gegar Blogger" anjuran Ben Ashaari.Alhamdulillah.... Ada beberapa contest lagi yang telah disertai akan menyertai dan sedang menanti keputusan.Berjayakah?
Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015