Monday, November 14, 2011

1097 : Dan Sebelumnya >> Ceritera Cerita Cinta My 'Nikah' Day - 11.11.11

9 hantaran dari pihak lelaki kepada perempuan + mas kawin RM300 di dalam Frame.Alhamdulillah walaupun ada kepayahan dalam mencari duit RM100 baru akhirnya dapat juga duit RM50 yang baru di perolehi dari ATM

Diriku dan hantaran - hantaranku + Mas Kawin.(Baju belum bertukar ye..sebab hari jumaatkan) takut berpeluh.

Aksi sebelum bertolak.Dari kanan anak buah sulungku Shahuzzaimie Azizi yang dah berusia 18 tahun.Abangku Shafirol dan dalam dukungan anak buah ke 12 belas iaitu Shahuzzaifie Adli.

Ulasan : time ini debaran sangat terasa.Lebih - lebih di walikan oleh Hj Waharp sendiri. Alhamdulillah tak ada la di beri 'soalan maut'.Alhamdulillah semuanya di permudahkan.

Ya Allah aku suka sangat gambar ini.Dari depan ayahku, abang sulungku Shafendi dan di ujung sana abang ke2 Shafirol.Aku tahu masa tue dia orang berada disisi aku sebab nak berikan 'kekuatan' agar aku tak gemuruh.Sangat terharu.Terima Kasih abang - abangku.

Dan kini bermulalah.... 'Aku terima nikah Nazuha Bt Abdul Wahab dengan mas kawinnya tiga ratus ringgit tunai.Dengan sekali lafaz dan sekitar 3.15pm pada 11.11.11 diriku sah bergelar suami kepada My Wife


Sessi penyerahan mas kawin kepada My Wife berjumlah RM300. Birukan frame itu? I Like!~

Acara seterusnya menyarung cincin ke jari My Wife.Time ni rasanya mcm artis tau. Ramai jurugambar. he he..

Kucupan pertama seorang suami kepada isterinya.Canytiok tak kombinasi warna baju nikah kita orang?

Dan inilah hantaran daripada  My Wife kepada suaminya.Terima Kasih  My Wife dan seluruh keluarga yang telah bersusah payah untuk majlis 'Nikah' hari ini.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Sebelum ini saya adalah anak bongsu dari 4 beradik dan bapa saudara kepada 12 anak buah.Dan selepas detik 3.15pm saya mempunyai seorang lagi ayah bernama Hj Waharp, Umie dan Mak (ibu kandung  My Wife). 6 orang adik + 2 orang adik ipar serta 2 anak buah lagiu.Alhamdulillah. Inilah urusan dan janji daripada-Nya kepada diriku.

6 comments:

AdanyaKauUntukku said...

so sweet
i want more plsssss

AKO @ retna said...

laaaa...
awat x minta kat ako soh tkrkan duit baru? issk..

Sis-Lin said...

Wooo ingatkan xde aksi cium dahi tu 'katanya' ..kekekekeke

Kasawari said...

sayang sekali.. kami terlepas majlis bersejarah ini..

Shaizhar said...

sis retna -) ntah tetiba time tue lupa ada kawan kerja Bank Negara

sis lin -) 'aksi' biasa la bila dah sah jadi suami ister

kasawari -) it's ok itu telah di tentukan oleh Yang Maha Esa.

AdanyaKauUntukku said...

awat tak habaq..kalau tak senang2 je boleh tukar...nak uncut .. cut..huhuhu

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015