Tuesday, September 13, 2011

1034 : Syawal >> Perjalanan dari KL - Alor Setar

Perjalanan menaiki keretapi bermula pada jam 9.20am (mengikut jadual). Dalam 8.00pm sempatlah berjumpa sekejap dengan 'My Tunang'

Ini adalah tempat penginapan untuk malam ini. Yang tinggal hanyalah katil atas. Nak tak nak terpaksa juga beli tiket untuk perjalanan KL - Alor Setar - KL

Suasana di dalam keretapi yang kini dah ber 'langsir' baru. Ok la kan. Tapi masa 1st time nak panjat katil memang terkial - kial. Dah lah 'badan berat' lepas tue pakai Jeans pulak memang menyeksakan.
Hujan mula membasahi perjalanan sekitar 6pagi ketika berada di Sungai Petani dan langit memang 'menghitam' dan gelap sepanjang perjalanan.

Alhamdulillah.. sekitar 7.45pagi pada 10.9.2011 selamat tiba di Stesen Keretapi Alor Setar. Sepanjang perjalanan sempatlah update status FB dari masa ke semasa.

Ayahku sudah sedia menanti.(Selamat... ingatkan kena balik sendiri).. Sampai umah terus membuta sampai ke tengah hari kerana hujan rahmat telah membasahi bumi Kg Selarong Lalang dan ujan tersebut kejap berhenti kejap turun sepanjang 2 hari 1 malam di sana.

Kata S.H.A.I.Z.H.A.R : Menyusul cerita di 'Pekan Rabu'.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015