Thursday, March 17, 2011

819 : Melompat Lebih Tinggi


Melompat lebih tinggi.Eh! nampak tinggikan?.Ni lah gambar sebenarnya.Yalah.. Ada ternampak hari tue Deqlis curik gambar ini.Tapi tak apa.Au izinkan.Suka dengan gambar ini? Aku lagi suka tapi rang yang suka dengan tuan punya gambar diatas masih berada jauh berbatu - batu.Rindu?? Erm... hari - hari berSMS Hilanglah sikit rindu.Kekadang tue dek kerana kebiasaan asyik duduk tengok je my Sony Ericsson tue.Dah jadi macam tabiat pulak. he he he he..Esok lusa mau gie 'libur' jadi mesti lupakan sekejap berSMS dan tengok HP.Boleh? boleh la.... kita tengok siapa yg mula SMS siapa? he he he he.. Tak sabarnya mau jumpa. Ya? Mau jumpa kamu.. kamu dan meow... meow + Encik Sabar dan isterinya dan anak - anka termasuk anak kucing.Aaaaaah rindu sama polo + Jilat - Gigit yg nakal.Siap kau? Ha ha ha ha. Malam ini mau kemas - kemas barang dan tak dilupakan my camera yang tak secanggih manggih itu.Tak kan ku lupa untuk charge baterinya yang sudah semput.Semoga esok semua berjalan lancar.Kalau si pertuduh tak datang lagi senang.

OOooooo berbalik kepada cerita 'melompat lebih tinggi'... Aku sebenarnya dulu lebih 12 tahun 6 bulan berkerja di sebuah mercu tanda kemegahan negara.Sekarang? Ntah macam tak bermegah je. mua ha ha ha. Bila kita berada di satu tempat yang tinggi.Janganlah kita lupa untuk melihat ke bawah. Maksudnya hidup ibarat roda kekadang kita di atas dan kadang kalanya kita di bawah.Jadi kalau dah tinggi melangit jangan pula mendabik dada dan memandang rendah kepada orang lain. Jadilah guru kepada orang lain dan bukanya menjadi kedekut dan berlagak serta sombong angkuh dan takbur.

Marilah wahai Geng KAMIE kita melompat lebih tinggi ujung minggu ini.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015