Thursday, March 03, 2011

790 : Sepuluh (10) Perkara lelaki patut lakukan kepada teman wanita sedang period

PMS (Premenstrual syndrome)

Hidup kena open sikit, Kalau kau tak open, mesti orang cakap kau hidup macam katak dalam tempurung. Bukan, bukan aku suruh open macam melakukan seks, Tapi cukuplah korang tahu tentang wanita & lelaki. Wanita suka dirinya dihargai. Hargailah wanita.

  1. Hadiah coklat kepadanya. pasti si gadia gembira menerimanya. sesungguhnya pemberian kamu itu menjadi ubat kepada emosi gadis kala itu
  2. Nyatanya kehadiran PMS bukan waktu memutuskan hubungan. peranan lelaki perlu lebih meahami pasangannya. ikut rentak si dia dan layanlah dia sebagai seorang puteri sepanjang seminggu itu
  3. Lelaki sering terkena leteran tentu mendapati kedatangan period teman wanita bukanlah hari yang paling indah. Cuba tumpukan perhatian lebih kepadanya dan jangan mendatangkan marahnya. ucapkan cinta dan pujinya cantik lebih-lebih.
  4. Harap teman lelaki lebih memahami dan tidak mengemukakan apa-apa persoalan atau masalah dalam waktu begini. kejutan perlulah yang bermanfaat dan benar-benar menggembirakan.
  5. Kala si kekasih mula bertanyakan tentang badannya, jangan pula menambah bara dengan mengunkit dia makan kek brownies semalam.
  6. Sebaik-baiknya tarik kekasihmu dan bawa dia bersiar-siar. Udara segar mampu mengubah moodnya. jangan sekali-kali mengingatkan dia mengenai ketidakselesaannya.
  7. Jangan bangkang jika dia mengutarakan masalah kami masih merokok walaupun sudah berjanji mahu berhenti, atau baju kamu bertaburan di lantai, kerana saat begini memungkinkan dia meninggikan suara.
  8. Adakah lebih baik kamu pelajari kehadiran period wanita kerana kamu akan sehidup semati dengan isteri atau bakal isteri. barulah bahagia dan serasi hidup
  9. Bagi suami, belailah isteri jika dia dalam kesakitan. dodoi isteri agar dia lebih tenang. Manakala sang kekasih pula, bisikan kata-kata manis di telingannya menerusi telefon jika dia rasa kurang selesa.
  10. Dengan kehadiran kamu wahai suami yang sangat memahami, ia baka meringankan lagi tekanan wanita. Hadiahkan wanita Kotex soft & smooth Overnight kerana ia pilihan tepat.
  11. Kalau salah SMS mcm mana pulak??? Ha ha ha ha...
Hasil cetak rompak dari blog Wawazameri.com Tetiba ada 11. Kah... kah.. kah

2 comments:

niesz said...

mmg laki patut tahu semua ni, permpuan kalau dah dtg bnda ni mmg perangai berubah, bkn ape, sakit tau time ni, pinggng sakit, perut sakit, sbb tu laki2 kena fhm n amik berat..

nazuha said...

setuju sangat..sakitnya ALLAH je yang tahu...

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015