Sunday, January 23, 2011

707 : Sebelas Sebab >> 11 Alasan Nak Tak Nak ke Sahabat Blogger Day Out


Klik Sini blog si Anon.Siapa Anon? Klik je la.  Dia kata dia bukan sesiapa.Walaupun siapa dia dimana pun dia.Aku layan dia sebagai seorang sahabat di alam maya.Aku sudah biasa berhadapan melalui atau dalam kata lain kenal dengan insan - insan seperti ini.

11 Alasan Nak ke Tak Nak aku pergi ke gathering 'Sahabat Blogger Day Out' pada 30/1/2011 ialah.

1. Lokasinya bukan menjadi masalah tapi yang menyebabkan ianya menjadi problem atau masalah ialah kenapa bowling?

2. Diumumkan aku ialah Juara Longkang.Adalah setahun sekali/2 kali je bermain Bowling.

3. Masanya tak  kena la.awal sangat takut tak terbangun je.Al maklumlah hari ahad kan. Lagi pun hari ahad adalah hari bersama isteri eh! silap 'Hari Istirehat'.*Bujang lagi mana ada isteri.... << jatuh saham.

4. Hari yang sama ada jemputan makan - makan.Yalah makan free percuma sapa tak nak kan? Giler tolak rezeki. Ada majlis makan nasi air minyak yang kena di hadiri.Kekasihku kawan lama tue kawin dah la dekat je ngan umah. Harus kena blacklist kalau tak pergi ke majlisnya.'Kenduri Kawin Aishah'.

5. Hari yang sama juga ada jemputan majlis masak memasak.Eh! bukan aku yang masak tapi Chef Selebriti yang merangkap Novel terkenal dan ternama bernama Norzailina Nordin.

6. Di tempat yang sama dengan di no Lima *5 ada Pesta Krangkraf nun jauh di Shah Izhar Alam. Macam mana?

7. Nak gie sorang malu.Nak ajak Kakak Retna tapi dia macam ada xtvt lain je.Nak ajak Cik 'R' tapi....

8. Kalau keluar hari ahad selalunya gie tengok wayang.Tetapi bukan kat Berjaya Times Square.Selalunya MBO Ampang or TGV Wangsa Walk/Suria KLCC.

9. Nak balik kampung tapi tak tahu hujung bulan atau tunggu raya haji cina.Bukan balik kg nun jauh di utara tapi Kg Sijangkang je.

10. Nak buat come back kembali ke dunia blogger dengan joint program macam ini.. tetapi.....

11. Jawapan terakhir sama ada aku pergi atau tidak hanya takdir penentu segalanya <<- salah 1 alasan juga. Boleh diterima di akal tak?

1 comment:

ch@ said...

kalau dah berderet mcm ni, babai je la jawabnya.

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015