Friday, January 14, 2011

694 : Movie @ MBO >> KHURAFAT


SINOPSIS “KHURAFAT- Perjanjian Syaitan”
“KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan dan tipu daya syaitan durjana.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.

Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.
Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.

Sumber dari : Sensasi Selebriti

Syamsul Yusof, saya mencadangkan encik menjadi pengarah sahajalah dan bukan pelakon.Pada awal2 filem ini lakonannya sebagai Johan adalah tidak berjiwa dan tak bernyawa.Tetapi bila melewati pertengahan dan penghujung filem si pembawa watak Johan semakin serasi.

Liyana Jasmay sebagai Aisyah yang tambah cun melecun memakai tudung.Lakonannya bersahaja dan tetap meninggalkan kesan di hatiku.

Kata Shai : 3 1/2 Bintang dari 5 kepada Filem ini.ada mesej di sebaliknya tetiba - tiba dlm rancangan Fuhhh kelihatan Syamsul Yusof berRAP dangdut menyanyi lah pulak. What???

1 comment:

roserose said...

kirakan filem ni ok..sbb sy tengok sambil tutup mata dan tutup telinga..ada sekali tu siap menjerit lagi..

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015