Thursday, January 06, 2011

686 : Akhir 2010 >> Siti Di Alam Fantasi


Kejadian telah berlalu pada 31 hari bulan di akhir Disember pada tahun 2010 dan tempat kejadian bernama Astana Istana Budaya.


Kanak - kanak dengan watak Lebah, Kelip2,Ulat Bulu & Kumpulan Lipas.Masa time kumpulan lipas tampil qmemang gempar la dengan lagu rock & roll serta cerita yang mempunyai mesej.Pesanan dari penaja. Janganla buang sampah merata2 nanti bukan sahaja Lipas, tikus dan kawannya pun boleh buat rumah sarang kat situ.


Keluarga Katak.Antara pelakon watak ini ialah Datin Paduka Umi Aida dan Ziela Jalil tapi pada malam akhir pementasan mereka tidak wujud kelihatan di atas pentas.Lagu time nie pun best gak.

Aksi di dasar laut adalah sangat penuh warna - warni.Bila 'Siti' berenang - renang bersama duyung2 dugong lain memang nampak benar dan sebenar seperti berada di dasar laut di tambah dengan aksi duyung2 kecik menari2 dan tergedik gedik mengikut irama.


Pokok yang sangat kelakar sehingga lawak dan gelak terguling - guling dan nama pelakonnya ialah Johan si Raja Lawak dan Mamat yang di lakonkan Ebby Yus.


Siti yakni Liyana Jasmi dan si Putera iaitu Fizz Omar satu gandingan yang boleh di anggap memuaskan.Apa pun Ratu Labah2 (*tiada dlm gambar) lakonan mantak Vanidah Imran sangatlah mantap.
 

Permentasan tanpa waktu rehat dan berakhir beberapa minit sebelum 11.00 malam,Tiada sessi bertemu peminat.*Aku kecewa/sangat hampa.Aduh!! Ingatkan dapatlah sambut tahun baru 2011 dengan artis2 tapi....

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015