Wednesday, January 05, 2011

685 : Contest >> Gambar Kenangan Percutian 2010


1. Mestilah Blogger dalam Malaysia. (jika di luar bumi M’sia boleh juga join jika ada alamat di Malaysia) Ya..saya blogger dari Ukay Perdana, Ampang di negeri Selangor Darul Ehsan.


2.Mestilah menjadi follower blog Deqlis ni...dan jika jadi follower untuk blog lagi satu pun satu bonus… tak nak pun takper tak paksa.. tp jika pemenang di kalangan yg jadi follower kedua2 blog, hadiahnyer agak lumayan laa skettt…attte…menghargai lah follower kedua-dua blog deqlis kan? Tak gitu? >> sudah mendaftar menjadi follower blog Deqlis
 *done
3.Mesti add link blog nie dalam bloglist blog uolls..  *done
4.Mesti Sticky post n3 pasal contest nie hingga 5hb Januari 2011 dan buat link dari n3uolls tu ke sini.  *done
5.Mesti Tepek gambar kenangan percutian uolls beserta sedikit ayat2 power ikut kretipan uools…..(minimum 3 keping gambar...maksimum 9 keping gambar [atas permintaan coz ada yg nk tepek byk gambo...better contohnya macam 3 keping dlm tempat penginapan, 2 kpg kat tempat makan, 4 kpg kat tempat lawatan) dan yg penting info di bawah adalah wajib ada:-  *done
5.1 Nama Percutian Anda:

Beri rating 1-5 hendaklah kepada perkara2 di bawah :-  (5 untuk yg paling tinggi markah/best/baik/senang/paling ok)

5.2 Hotel/tempat menginap:
5.3 Makanan:
5.4 Kemudahan:
5.5 Kebersihan:
      5.6.Extra Info: jika ada




Nama Percutian di beri : ' Panggilan Pulau'- Pangkor



Nama Hotel/ Tempat Penginapan : Coral Bay Resort Bintang di beri-) **** : (4)
Lot 34, Pasir Bogak, 32300, Pulau Pangkor
Perak Darul Ridzuan, Malaysia
Tel : 605 - 686 5111
Fax : 605 685 5666
Email : reservation@pangkorcoralbay.com.my 
atau coralbay@tm.net.my

Makanan :The Moon Light Serenade Coffee House
Pool Side Terrace Bar
The Mamak Stalls/ Malay 'Warung' /Chinese Restaurant near the hotel/resort
Bintang di beri-) **** : (4) 

Kemudahan :Kolam Renang
The Pool & Fun Snooker Club
The KTV (Karaoke) & Disko Club
The spots & Fitness Center
Water & Telematch Facilities
*Kedai Serbaneka  - kena jln kaki sikit la termasuk Internet Cafe
Bintang di beri-) **** : (4) 

Kebersihan : Bintang di beri-) **** : (4) 

Harga Bilik : 

CATEGORY
BREAKFAST PEAK PERIOD PROMOTIONAL RATE
HOTEL ROOM SUNDAY-Friday SATURDAY & SCHOOL, EVE & Public HOLIDAYS
Superior (Single/Twin) 2 PAX RM 260.00 RM 140.00 RM 170.00
Deluxe (Triple) 3 PAX RM 310.00 RM 180.00 RM 220.00
Suite (Triple) 3 PAX RM 460.00 RM 310.00 RM 360.00
Apartments
2 ROOMS 4 PAX RM 400.00 RM 230.00 RM 290.00
3 ROOMS 6 PAX RM 490.00 RM 280.00 RM 360.00
Penthouse 6 PAX RM 530.00 RM 300.00 RM 400.00
Extra Bed RM 40.00 RM 40.00 RM 40.00
Extra Mattress
RM 25.00 RM 25.00 RM 25.00

*The above rates are quoted in Ringgit Malaysia and inclusive of 10% service charge + 5% government tax with Local Breakfast for Hotel rooms only.


Harga Tiket Feri Pergi/Balik : RM 10.00 (Dewasa)


Tempat Yg Harus Di Lawati : Kota Belanda & Batu Bersurat


Kilang Memproses Makanan Laut. Lebih murah berbanding di daratan yakni Lumut.

Lain - lain tempat yang boleh di lawati untuk menghabiskan duit ialah di Pekan Pulau Pangkor terdapat banyak gerai menjual cenderamata dan makanan laut.Adalah di maklumkan di Pulau ini tidak terdapat CIMB Bank.Yang ada hanyalah AGRO Bank & MayBank.

Antara pantai - pantai yg terdapat di sini seperti Teluk Nipah,Pasir Bogak,Teluk Dalam. Xtvt paling best ialah melihat matahari terbenam serta sukan air dan mandi laut.

Usah risau pasal penginapan dari yang berbintang2 harganya sehinggalah penginapan budget semuanya ada disini.




Peta Pulau Pangkor sebagai panduan.Banyak kereta dan motorsikal utk disewa serta basikal.

Pasti tak akan sesat punyer.



Untuk klik perjalanan percutian ini boleh ke Entry :625 - 621, Panggilan Pulau >> Pangkor.

Anjuran: Deqlis   dan pertandingan ini akan berakhir pada 5.1.11 dan entry ini akan melekat disini sehingga ke detik tersebut.
 

5 comments:

deqlis said...

Salam Shaizhar
salam kenai yer..

wah!! bestnyer percutian nie!!.. i like!!!... siap bg rate hege hotel lagi...
gud luck yer ^__^

Shaizhar said...

TQ. Shj cari kelainan. nak cerita pasal cameron highlands dan genting dah ada yg story.Nak kongsi kenangan di lumut dan teluk batIk pun dan ada juga yg buat.

shahjiehan said...

haha..cam promosi agensi pelancongan lak tuh~ hahha.. nice~

AKO @ retna said...

uishh byknya syarat dia ehhehe

cik kodok said...

Whaa apesal aku tatau ada contest nih.. kalo x blh ckp psl dubai tu sket hukhuk.. xpe xpe.. thn dpn kalo ada lg ahaks.

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015