Sunday, December 26, 2010

677 : Marathon Movie >> Tron Legacy, Gulliver's Travels & Janin


Sinopsis: TRON LEGACY  adalah film petualangan 3D teknologi  tingkat tinggi  dengan  latar setting di dunia digital, Sam Flynn (GARRETT HEDLUND), Seorang yang bijak dalam teknologi  berumur 27 tahun anak lelaki Kevin Flynn (JEFF BRIDGES), dan dalam pencarian ayahnya yang hilang. kemudian dia menemukan dirinya  ditarik kedalam dunia digital Torn dimana ayahnya telah hidup selama 25 tahun.Seterusnya ayah &anak ini  berjuang bersama-sama menempuh perjalanan yang berbahaya untuk keluar dari  dunia digital.



Kata shai : Memangla penuh teknologi dan warna warni dan best kalau 3D tapi ada bahagiannya yg 'slow' dan sedikit membosankan sehinggakan ada seorg lelaki yg duduk sebelah kanan aku 'ketiduran'.Oh! ada juga kawan aku yg menonton movie ini tertidur selama 15 minit.kenapakah? mungkin sebab ianya 'membosankan'. Memberi 3/5 bintang kerana aksinya.



Pada tahun 2107, dengan bantuan Quorra (Olivia Wilde), Sam dan Kevin memulai perjalanan hidup atau mati melalui alam semesta digital-visual menakjubkan yang diciptakan oleh Kevin, dengan kendaraan dan senjata yang belum pernah diciptakan, dan penjahat kejam yang berusaha mencegah mereka untuk melarikan diri dari dunia tersebut.

Sumber: 21cineplex

Kata Shai : Kelakar ke? Ntah la.. boleh la kot 2.5/5 bintangnya.Lepak ajalah dah la duduk kat barisan depan sebab 'Marathon Movie kan. What to do.


Sinopsis Filem Janin

Janin mengisahkan kehidupan penduduk di sebuah kampung nelayan yang hidup dengan aman damai. Cerita bermula dengan ramai penduduk kampung selalu kehulangan duit mereka. Tetapi mereka tidak mengetahui siapa yang mencuri wang mereka. Sehinggalah beberapa orang kampung terserempak degan pencuri kecil bernama Esah.

Esah, seekor toyol *bukan seorg ke? belalu mengunjungi keluarga Sutera isteri kepada nelayan bernama Hashim tanpa mereka sedari. Mereka mempunyai tiga orang anak yang masih kecil. Kunjungan Esah ke rumah Sutera terlalu kerap membuatkan hasil pencurian berkurangan. Ini membuatkan pembela Esah menjadi marah kerana hasil kecurian semakin berkurangan.

Esah dimarah oleh pembelanya dan enggan diberi makan. Esah yang dahagakan kasih sayag telah membunuh orang yang membelanya. Tanpa tuan, Esah menjadi ganas dan telah menyerang penduduk kampung dan banyak kejadian negeri telah berlaku. Orang-orang kampong telah berpakat dan mula bertindak untuk menangkap Esah, tetapi tidak berhasil. Dengan tidak disangka mereka mendapat kejutan apabila mendapat tahu tentang hubungan antara Esah dan Sutera 


Kata shai : seram? x seram langsung.Bukanlah filem kelakar tapi boleh la 3/5 bintang juga. Filem yg 'slow' dan tak mendebarkan langsung.

1 comment:

deidaa said...

Aik.. mcm kenal je tido 15menit tu?
Koh koh koh =))

Peh janin xbesh ek?
Oo sebbaik aku tak gi tgk lg huhu.
Gullivers Travels pon mcm xbesh je.. ala nak tgk muvi apa yg besh ni adeh.

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015