Tuesday, March 31, 2009

242 : GENG @ Melaka - Cerita 3


Memulakan hari dengan tema "merah menyala , semangat waja".


Lepak kat dalam Dataran Pahlawan untuk pertama kalinya.


Makan - makan untuk mengisi perut.Nasi goreng yang banyak + pedas = Okielah tue!


Sessi bergambar mengikut konsep suka hati diri sendiri.

Monday, March 30, 2009

241 : GENG @ Melaka - Cerita 2


Berjalan menuju ke satu "jalan" yang ala - ala petaling street tetapi sempit dan sesak + makan - makan.


Bergambar tak kira tempat (Dasar blogger).


Melalak percuma di tempat karaoke "yang ado" x berapa best.Tapi layan je lah.

Lagu wajib diriku dan sis lin "Memori Daun Pisang".Nasiblah tak ujan.


Walaupun disambut terlalu awal beberapa puluh minit dan tanpa kek.Namun nyanyin live dan kezutan yang dibuat memang mengejutkan "Yana" ..Happy Birthday DeqYana.


Kebetulan ada artis (pelakon) lepak situ.So, layan jelah gambar diatas.

Sunday, March 29, 2009

240 : GENG @ Melaka - Cerita 1

Al- Kisah
Nak membuat Kezutan
Menaiki bas, menuju ke Kota Bersejarah



Selamat tiba di Negeri Bersejarah sekitar 1.15 petang (Agaknya)


Pusing sana dan pusing sini, akhirnya dapat juga tempat menginap.


Senja di Selat Melaka..
Sangat indah ciptaan tuhan..


Kenapa K.a.m.i.e ? Suka hati aku lah , ini blog aku .Yup! "K.A.M.I.E" sangat RAPAT.


Semua kelaparan, jamuan KFC mengambil tempat.Kiranya, dinner part 1.TQ "penaja".









Saturday, March 28, 2009

239 : MengeTEH vs Nasi Lemak












Friday, March 27, 2009

238 : Dinner @ Sunway Lagoon Hotel










(2) Braised Five Treasure Shark's Fin Soup


(3) Oven Roasted Chicken with Prawns Crackers

(4) Steamed Live Patin Fish 'Hong Kong' Style


(5) Deep Fried Live Tiger Prawn With King Of Soy Sauce

(6) 'Ling Zhi' Mushrooms with Assorted Vegetables



(7) Fried Rice 'Yong Zhou' Style with Silver Anchovies

(8) Chilled Sea Coconut in Syrup with Longan



Thursday, March 26, 2009

237 : VIRUS TAG Dari Bondarock

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

S.H.A.I.Z.H.A.R

kerana itu adalah nama aku dan aku sentiasa menjadi diri aku.

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://shaizhar.blogspot.com/

idea kenapa ??? - sama seperti di atas ! (tiru bondarock)

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

tentang kehidupan seorang insan bernama Shaizhar.Penceritaan merangkumi luahan perasaan , aktiviti, makan - makan , holiday , blogger @ msjbox dll yang disukainya.

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

Tak penah hapuskan.Sebaliknya, simpan dalam arkib, muzium dan balai raya je.

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

Bondarock ? Kenal dia coz dia blogger dan pengguna msjbox.Dah lebih 5 kali jumpa kot! dah penah menumpang , menyusahkan dia serta menyinggah umh dia (belum berendam dalam itu kolam je !).Kami juga penah 'berjiran' masa camping kat Tanjung Sedili.

Blog dia ? (copy dari entrynya) "juz menaipppp apa yg terlintas di kepala. tp kebanyakkan n3 aku ...korang pun tau,kan? pasal anak2 aku ...diselang selikan citer suami aku dll ... :D - citer merapik cuma !!! "

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

Virus ditamatkan disini.

Ye ye.. Aku anti Tag, tapi kerana bondarock aku gagahkan juga melanggar pantang larang aku.Mungkin sebab malam ini , malam jumaat kot! "Blog Aku Suka Hati Aku la"

Wednesday, March 25, 2009

236 : Hadiah Dariku Untukku Part 4


Seperti biasa.Diriku memberi hadiah kepada aku sendiri.Tak ada siapa mau kasi aku hadiah ke?

Tuesday, March 24, 2009

235 : Perkahwinan Blogger Msjbox 2009



'Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat'

Monday, March 23, 2009

234 : Terjah Ambik T-Shirt Msjbox.com


Tiba sekitar 4.30 petang.Menunggu terlalu lama, jadi mendaki anak tangga.Nasiblah rumahnya di tingkat ke 3 shj.


Ada makan - makan & minum teh "o" sambil bos msjbox busy dengan urusannya mengagihkan saiz t-shirt dan warna yang di order.


Tergejut juga ada produk lain selain t-shirt. so beli je le.I like.Warna biru itu.


Ini antara t-shirt yang di order oleh blogger msjbox.Akan di poskan dalam masa terdekat.

Terima Kasih untuk semua

Sunday, March 22, 2009

233 : Cintaku Di Puncak Angkasa


Kisah tertunda, setelah sekian lama terperam.. akhirnya muncul jua.


Macam - macam ada.Tak tahu nak mula yang mana satu.


Sepanjang pagi, tidak menyentuh apa - apa makanan (minum air kosong je).Hari ini dapat makan dengan penuh berseleranya.


"Bercinta sudah lama... berkasih & bermesra"... ahaks. (no komen)


Kami bukan ber2, tidak juga ber3..sebenarnya ber4.Lagi sorg x muncul dalam mana - mana aksi.


Penutup makanan mestilah ice cream.Aku campur semua jenis perisa.Ahaks! (free okie)


"Menjeling - menjeling ku bertentang...
Mata kita sama memandang...
Bercakap , bertanya & bermesra...
Jangan sampai datang rumah"


Inilah Nor Ameza, yang merupakan BUKAN kekasihku.Lalalala,Dia adalah assistantku dan aku adalah gurunya.Dia masih dalam proses pembelajaran.Welcome to our company. Hahaha
Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015