Monday, November 23, 2009

452 : INTRO Msjbox Family Day - Cherating Holiday Camp 2009

Selepas Holiday Camp 2008 di Sedili, seterusnya untuk tahun 2009, sesi cuti-cuti Malaysia diteruskan lagi di Cherating. Matlamat acara ini adalah untuk mengeratkan silaturahim sesama bloggers, pengguna Msjbox dan sesiapa sahaja yang turut serta.Program Holiday Camp ni terbuka kepada semua bloggers dan tidak terhad kepada pengguna Msjbox sahaja.Tarikh: 25 Dis & 26 Dis (Jumaat & Sabtu) - 2H1MLokasi: Cherating Beach, Pahang.Bayaran: Sendirian berhad, kos alatan masing-masing.Pengurus: Lin (014-310 3252)Penasihat: Junaidix (013-242 8605)

Peralatan: Segala kelengkapan adalah sendiri-sendiri sebab kita tidak menggunakan khidmat resort. Maka haruslah anda bawak segala kelengkapan yang perlu untuk camping.Ni basic list jer sebagai panduan:
Khemah - kalau family kena besar sikit @ bawak 2 khemah.
Tikar
Bantal/Tilam/Toto/Selimut - ni ikut sendiri kalau nak bawak, tapi pepagi hari memang sejuk!
Torch light (tak ada pun tak per)
Insect Repellent (tak ada pun tak apa, tapi nyamuk akan gigit aar..)
Bola - kot2 ada yg nak main bola tepi pantai ke apa ke.
Payung/Baju Hujan - ikut suka nak bawa, tapi ada harapan hujan kot.

Tentatif aktiviti:
25 Dis 2009:
Pagi - berkonvoi dari KL / Selatan / KT / Kuantan
T/hari - Sepatutnya konvoi dari KL serta kawasan sewaktu dengannya dan sampai di Cherating.
Petang - Konvoi dari Selatan sampai, cari tapak sesuai, pasang khemah
Petang/Malam - sesi berkenalan / sesi tukar hadiah** / makan malam
**Nota: Hadiah ni tak perlu mahal-mahal, sekitar RM10 kebawah pun ok :)
26 Dis 2009:
Pagi - Sukaneka (ni lepas sarapan)
T/hari - berkemas untuk balik
Senarai Peserta:
Junaidix
Lin + Family
CM + Family
Dayah
Noamie (+Family?)
Kasawari + Family
Retna

Pengangkutan: (Kos petrol + tol, share2 lah yer)
Junaidix/Kancil/Gombak : 3 2 kosong - Dayah - sapa nak tompang?
..
Konvoi Meeting Point:
Selatan 1 - Rumah Lin, Jam: 8 pagi
Selatan 2 - Shell Sebelah Jusco Tebrau, Jam: ?? pagi
Selatan 3 - Pekan, Pahang (Jika ada), Jam: ?? pagi
KL 1 - Lepas tol Karak (Sebelah UIA), Jam: 8 pagi.
..
Kepada yang berminat untuk mengikuti aktiviti Holiday Camp ini, sila letak nama kat komen posting, atau di Msjbox atau SMS ke Junaidix atau Lin.

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015