Friday, September 26, 2008

78 : Perutusan Aidil Fitri 1429 Hijrah *Shaizhar


Edisi Khas. Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada muslimin dan muslimat serta pengunjung blog ini.

Nota : Shaizhar bercuti dari 26/9 sehingga 6/10.Insya-Allah kalau sempat akan serbu mereka - mereka yang berada didalam lingkungan waktu yang sewaktu dengannya.

Thursday, September 25, 2008

77 : Perjumpaan Kakitangan *KL Tower


Di raikan secara sederhana biarpun disaat akhir petang semalam perubahan luar biasa telah dibuat.Awalnya diadakan sebelah petang.Ada majlis berbuka puasa dan solat terawikh tetapi telah bertukar sebaliknya.Majlis bermula sekitar 10.15 pagi.


Ada penyampaian hadiah hari jadi + The Best Employee of the 1st Quarter dan 2nd Quarter.Diriku hanya sebagai finalist.Jadilah, harap - harap lepas ini diriku adalah pemenangnya.Insya - Allah

Monday, September 22, 2008

76 : Berbuka Puasa Bersama Teman *Sodep


Akhirnya niat dihati tercapai juga.Terima Kasih teman yang bernama kawan dan sahabat.


Hidang 2 untuk dua orang dengan budget yang tak seberapa.Tak ternilai dengan harga sebuah persahabatan yang dibina lebih 5 tahun yang lalu (kalau x silap) sejak sebelum mengenali antara satu sama lain di dunia msjbox.com

Sunday, September 21, 2008

75 : Resepi Hari Ini. *Bergedel S.H.A.I.Z.H.A.R


Akhirnya janji aku tunaikan *sorry lambat ye dak pajeli.Hari ini baru ada masa utk beraksi didapur.Pertama kali masak bergedel (bukan makanan kegemaran aku).Tak tahu rasanya mcm mana sebab belum masuk waktu berbuka.Nak Resepi?? Jangan haraplah.. Yg penting bukan di beli.

74 : Msjbox Fast Break 4 : 20092008 (Part 4)


Hari ini tercatat lagi sejarah.Untuk tahun ke 4,Msjbox.com menganjurkan Msjbox Fast Break 4....

Yang Hadir...
Shaizhar, Skru , Pu3 (Isteri Skru) Aqil (Anak Skru), Retna , Bondarock + Anaknya , Junaidix = Isterinya Carneyz , Azkam (yg dtg sorang) , Dayah (cikgu) , Nurul (cikgu juga kot!) , Lelaki "misteri" yg tak nak gambarnya di tayangkan di khayalak ramai & wanita 'rahsia" jumlah semua = 12 Orang dewasa shj.


Catatan perjalanan majlis bermula pada 5.45 petang.Encik Skru & Pu3 (isterinya) serta Aqil anak sulung mereka telah tiba hampir 5 minit selepas ketibaan diriku.Lepak - lepak dan borak - borak.Sambil jari jemari tak habis - habis berSMS.


Antara yang hadir.Macam mana gambar skru dan pu3 serta Kak retna tak masuk dlm list??


Menu hari ini banyaknya jenis udang + ketam.Ada juga ikan keli (dah lama tak makan)


Semoga berjumpa di Msjbox Fast Break 5... di tahun 2009.Insya - Allah

Saturday, September 20, 2008

73 : Msjbox Fast Break 4 : 20092008 (Part 3)



Msjbox FastBreak 2008. Matlamat majlis ini adalah untuk berinteraksi bersama-sama geng2 Msjbox + rakan bloger serta mereka - mereka yang sewaktu dengannya sila menghadirkan diri di tempat kejadian.

Msjbox FastBreak adalah majlis berbuka puasa bersama yang sebelum ini juga pernah diadakan dengan matlamat yang sama.

Msjbox Kali ke empat kembali lagi

Kami Menjemput

Geng Msjbox .com bersama suami/isteri anak – anak dan keluarga serta rakan – rakan

BILA ?
… 20092008 …

Wow !!!! lawanya nombor. (jangan tikam no tau!)
… 20 September 2008 ye, bukan tahun lepas tau tahun depan …

KAT MANA ?
… Naili’s Place Sentul , Kuala Lumpur.Malaysia…
datanglah awal sikit takut jem, tapi jangan makan dulu …

NAK PAKAI APA?
… Asalkan sopan… paham paham jer lah …

ADA APA ?
… ooiii ada makan makan , ada bunga api, mercun dan macam – macam lagi …
(tapi sila bayar sendirian berhad)

LAGI ???
… Kuch Kuch … shhhhhhhh… kalau nak tau , sudi sudikan diri

Sejarah Msjbox Fast Break yang lalu
FastBreak 1 - 2005: Maju Junction, Kuala Lumpur
FastBreak 2 - 2006: Food Court, Sogo, Kuala Lumpur
FastBreak 3 - 2007: Restoran Kunang-kunang,
Jalan MRR2, Gombak
FastBreak 4 - 2008: Naili's Place, Sentul

Lokasi FastBreak 4 - 2008 :-
Naili's Place,Sentul RM 30 (Dewasa) RM 15(Kanak - Kanak) (Own budget)

Senarai yang nak join:-
1) Junaidix
2) Carneyz
3) Shai
4) Dayah
5) Nurul
6) Azkam + kawan
7) Chik
8) Acul + kawan
9) Lin
10) AKO
11) Mya + kawan
12)Skru
13) Pu3 (ister skru) + (aqil)
14) Pu3 Ilyanatasha
15) Bondarock
16)
17)
18)
19)
20)

Jumlah: 18 orang Dewasa

Jom tengok pertunjuk/map :



Google Maps
View Larger Map

Friday, September 19, 2008

72 : Antara Shaza & Shaiz *Siapa Lagi Cute ?


Antara Shaza & Shaiz... siapa lagi cute ? (Tak ada kaitan dengan cerita) Ringkasnya makin hari makin cute dan comel + aktif dan tak henti - henti bercakap anak buahku yang ke 11 ini.Rindunya nak jumpa anak - anak buah yang lain ...Azira , Naiem , Afwan , Anis... (Pak cik pie Lumut 26/9 nie...)

Kesimpulannya , tengoklah mcm mana ..kalau my bro dapat cuti raya ..kita org raya kat kg la.Kalau tak diriku akan beraya di Lumut + cuti - cuti Malaysia(Takdir menentukan segalanya)

Wednesday, September 17, 2008

71 : Kembali Selepas 2 Hari *Menyepi


Aku merajuk ? Ye.. ye aku merajuk dengan apa yang berlaku beberapa hari lalu.Tapi tak apalah.Aku redha dengan apa yg telah tertulis buat diriku.Aku percaya pada jodoh & pertemuan.Mempercayai hidup dan mati.Aku juga yakin akan terus menjadi diri aku sendiri.

Aku ingin menjadi... mimpi indah.. dalam 'tidurmu'... aku ingin menjadi..

Monday, September 15, 2008

70 : Berehat Seketika *Majuk


Berehat seketika *majuk...Emosi terganggu dan tak stabil.Aku perlukan ruang untuk diri aku sendiri.

Sunday, September 14, 2008

69 : Lawatan ke Pasar Ramadhan P.A.R.A.M - Part 2


Hampir 3 hari dan 2 malam di Taman Perwira Sijangkang.Cendol tetap menjadi pilihan.

Thursday, September 11, 2008

68 : Reunion Geng Diet Msjbox



Alhamdulillah kerinduan terubat juga bila dapat bertemu kembali biarpun seketika...


Pertama kali menjejakkan kaki ke Restoren baru hak milik Linda Onn....


Best makan - makan , minum meminum dan juga sembang + sembang = gosip2 serta usik menyusik.


Menu - menu nya okie dan boleh la... kira 3.5 star la out of 5.


Siapa nak kurus , slim dan cute miut mcm pemilik no telefon tue call dan sms lah yek

Sunday, September 07, 2008

67 : MATTA Fair 07092008


Hari terakhir.Aku yang suka bergambar.Jom layan.


Alangkah bestnya dapat gie Tokyo Jepun, New York (seperti yg aku tulis masa umur 12 tahun) + Kuching ...Sarawak = Umah 'bakal' mertua dia Sabah.(perasan)


Semoga aku dapat kembali ke Kota Kinabalu sedikit waktu lagi.May be selepas bercuti ke Lumut aku nak plan bercuti sendirian di Pulau Pinang (Dlm perancangan)

66 : MATTA Fair 06092008


Dari 25 Ogos 2008 sampai 12 September 2008 aku telah, akan dan sedang bekerja dengan tekun serta gigih untuk mencari sesuap nasi.


Teristimewa buat insan di Jalan Kasawari 7, Kulaifonia Johor Bahru.Tengoklah sendiri.


Dah lama tak tidur hotel.Kalau terakhir bulan januari lalu.Fuh! lamanya.Best woo kalau dapat lena atas katil itu.


Bergambar kini menjadi hobi aku.Esok harap - harap dapat ambik lebih banyak gambar.Insya-Allah.Sapa free dtg lah jumpa diriku di PWTC.

Saturday, September 06, 2008

65 : Msjbox Fast Break 4 - 20092008 (Part 2)

Msjbox FastBreak 2008. Matlamat majlis ini adalah untuk berinteraksi bersama-sama geng2 Msjbox + rakan bloger serta mereka - mereka yang sewaktu dengannya sila menghadirkan diri di tempat kejadian.

Msjbox FastBreak adalah majlis berbuka puasa bersama yang sebelum ini juga pernah diadakan dengan matlamat yang sama.

Msjbox Kali ke empat kembali lagi

Kami Menjemput

Geng Msjbox .com bersama suami/isteri anak – anak dan keluarga serta rakan – rakan

BILA ?
… 20092008 …

Wow !!!! lawanya nombor. (jangan tikam no tau!)
… 20 September 2008 ye, bukan tahun lepas tau tahun depan …

KAT MANA ?
… Naili’s Place Sentul , Kuala Lumpur.Malaysia…
datanglah awal sikit takut jem, tapi jangan makan dulu …

NAK PAKAI APA?
… Asalkan sopan… paham paham jer lah …

ADA APA ?
… ooiii ada makan makan , ada bunga api, mercun dan macam – macam lagi …
(tapi sila bayar sendirian berhad)

LAGI ???
… Kuch Kuch … shhhhhhhh… kalau nak tau , sudi sudikan diri

Sejarah Msjbox Fast Break yang lalu
FastBreak 1 - 2005: Maju Junction, Kuala Lumpur
FastBreak 2 - 2006: Food Court, Sogo, Kuala Lumpur
FastBreak 3 - 2007: Restoran Kunang-kunang,
Jalan MRR2, Gombak
FastBreak 4 - 2008: Naili's Place, Sentul

Lokasi FastBreak 4 - 2008 :-
Nailis's Palce,Sentul RM 30 (Dewasa) RM 15(Kanak - Kanak) (Own budget)
Lokasi FastBreak 4 - 2008 :-
Naili's Place,Sentul RM 30 (Dewasa) RM 15(Kanak - Kanak) (Own budget)

Senarai yang nak join:-
1) Junaidix
2) Carneyz
3) Shai
4) Dayah
5) Nurul
6) Azkam
7) Chik
8)
9)
10)
11)
12)

Jumlah: 7 orang Dewasa

Wednesday, September 03, 2008

64 : Msjbox Fast Break 4 - 20092008 (Part 1)



Terbuka kepada geng Msjbox.com dan kawan - kawan.Kalau betul - betul dapat datang sila bank - in, last minit nak joint pun boleh.Sila - sila fikirkan.

Aturcara biasa - biasa sahaja dan simple.Sila datang awal pada jam 6.00 petang dan sebelum 7.00 malam bagi mengelakan sebarang kejadian yang tidak di ingini.

Tuesday, September 02, 2008

63 : Lawatan ke Pasar Ramadhan P.A.R.A.M - Part 1


Singgah Pasar Ramadhan Taman Melawati Kuala Lumpur.Sekitar 5.35pm, jumlah manusianya memang beratus - ratus.Terpaksa bersesak - sesak.Aku rimas...


Dulu dinner Nasi Ayam Dara, harganya RM 5.Bulan puasa ini tak pastilah pulak.Cendol memang kegemaranku selain cucur udang dan meehoon goreng (bihun goreng)+ mama combi masak pun best *bodek.


Air apa yang selalu diminum time berbuka puasa ? Aku suka air suam je.Kalau tak pun teh o panas.Jarang minum air berais

Monday, September 01, 2008

62 : Berbuka Puasa 1 Ramadhan 1429 Hijrah


Berbuka puasa di Nailis Taman Dato' Senu secara mengejut.


Tetamu jauh dari Johor Bahru.Ye .. ye Encik Kaswari dan Puan Linda di Kuala Lumpur.


Menu berbuka puasa hari ini.. tengoklah sendiri.Terima Kasih Penaja.
Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015