Sunday, August 31, 2008

61 : Kuala Lumpur International Jump 2008 (31 Aug 2008)


Salam Kemerdekaan ke 51.Dari Jumaat sehingga Ahad berkerja dari 7am hingga 6pm


Hari ke 3 baru berkesempatan bergambar untuk kenang - kenangan


Aksi salah seorang penerjun yang begitu 'pelik' landing di kolam renang lak tue! ha3


Wajah - wajah penerjun dari seluruh dunia.


Lihatlah sendiri .. mereka bagaikan burung yang berterbangan dari langit menuju ke kaki bumi.


Sapa nak buat part time jadi tukang lipat payung terjun ??? sila apply untuk tahun depan.

Semoga bersua di Kuala Lumpur International Jump 2009....

Saturday, August 30, 2008

60 : Kuala Lumpur International Jump 2008 (30 Aug 2008)



Bekerja dari Jumaat - Ahad dari 7.00 am sehingga 6.00 pm(penat... penat)

Sunday, August 24, 2008

59 : Gambar Kenangan S.H.A.I.Z.H.A.R


Khas buat Fadzly yang jauh dimata tapi dekat di Msjbox.com.Alahai!!! ini aku masak sendiri.Nak tengok sila scroll entry2 lama. *Harap Maklum


Inilah wajah - wajah seorang insan bernama S.H.A.I.Z.H.A.R saya cabar seorang blogger tue taruk gambarnya SENDIRI dalam blognya kalau BERANI?

[Dia tahu siapa dia]'Hanya sekadar untuk menguji sejauh mana keberanian seseorg bernama rakan cyber'


Antara kenangan sekitar 'Mei 2008 sehingga Ogos 2008' Kembali mengimbas kenangan.

Saturday, August 23, 2008

58 : Aktiviti 23082008



Minggu lepas menghabiskan RM10 dan minggu ini RM8 untuk 8 buah lagu iaitu Ketelusan hati,Mimpi yang tak sudah,kau pergi jua,pudar,melara jiwa.(3 lagu lagi dah lupa)



Pertama kali melangkah kaki ke Carrefour Ampang.Jalan - jalan pusing kiri dan kanan.

Thursday, August 21, 2008

57 : Kisah Perpisahan 210808





56 - Bertemu 'Sifu' di Puncak Menara 210808



Meja makan di Mega View TH 03 , Menara KL pada ketinggian 288 meter.



Sekitar 9.30am baru dapat berjumpa dengan 'Sifu'.Sorry lambat...'hujan turun mencurah - curah membasahi bumi ketika itu'



Jangan lupa tengok kat TV bulan puasa nanti.Waktu siaran 5.00 - 5.30 pagi bolehlah kot tengok dari 1 Sept 2008 sehingga 30 Sept bersama 'Sifu'.



Chef Selebriti & Hos + Novelis popular akan bersama dengan penceramah jemputan yang cukup popular dan terkenal dalam bidang masing - masing.



Inilah 'Sifu' saya Puan Norzailina Nordin.Akanku buktikan karya pertamaku bukan angan - angan tetapi menjadi kenyataan (Insya-Allah)

Wednesday, August 20, 2008

55 : Cerita Akhir - Sessi Makan Minum Ramah Mesra 20082008



Sesuai tak tempat ini masuk bertanding utk list Msjbox Fast Break 4 / 2008



Antara meja makan bersila.Ada juga yang kena panjat memanjat.Sayangnya dah ada orang reserved.



Hidangan habis dimakan oleh kami ber4.Alhamdulillah, kenyangnya.



Masa untuk membayar.Terima Kasih kepada penaja.



SIS bersama AZA, walaupun dalam kepekatan malam.



AKU dan SIS... Antara N dan S.... Alahai !!!



Bersama AZA.Maksud saya Cikgu Aza yang sudah 'berpunya' bila mau jemput makan nasi minyak ?



Kak Retna dan Diriku.1st time diriku ke sini.Terima Kasih Kak Retna.(kali ke2)



Aksi '3 Dara Gigitan' Eh! silap pulak. Jangan Marah Ya!!!

54 : Cerita Awal - Sessi Makan Minum Ramah Mesra 20082008



Selamat sampai ke lokasi Makan Minum dan Ramah Mesra sekitar 7.45pm (lebih kurang)



Lokasi di Taman Datuk Senu.Senang nak ke sini.Tak sesat dan mudah sekali.



Jom kita pergi ke Pulau Pinang (Sila lihat gambar sampai habis)



Menu Makan Malam Hari Ini... Nasi Goreng Nailis (lambat sampai) dalam harga RM 12.90



Dah habis makan sebab K.E.L.A.P.A.R.A.N jom tengok siapa lagi yang ada.



Aza.. inilah orangnya, dah lama tak jumpa ada kot lebih setahun.'Comei' dia skrg.



Kejutan hari ini adalah kehadiran SIS dari Penang turun ke KL.Kali terakhir jumpa bulan April yang lalu.

Monday, August 18, 2008

53 : Lawatan Sambil Belajar 17082008 - Episod Akhir



Rindu nak pergi terengganu.Kalau tahun ini cik cemut kawin boleh 'terbang' ke sana.



Penyu datang ke sini.Saiznya pun besar dari biasa.Ada penyu kaler ijau ke?



Nemo.. ye ..ye ada Nemo diatas pentas.Jom tengok apa pulak bawah nie.



Nasi dagang dari terengganu.Ikan ciput je.Mahal jugalah RM 5.Tapi kira okielah (tak makan pun) Melepas nak mersa nasi kegemaranku itu.



Air Nira yang telah dibotolkan.RM 3.(tak beli juga) Tak suka sangat air nira.



Ingatkan telur penyu.Rupanya telur masin.Aduh le.. nasib baik tak minat.(ha3)



Makanan ringan.Ntah la.apa ntah, kerepek - kerepek kot!



Keropok tak digoreng pun ada (Ikan parang dan ikan tamban).Kemalasan pulak nak membeli dan mengoreng sendiri)



Penyapu lidi berharga RM2.Mahal kan? Kalau duduk kampung boleh buat sendiri.



Ukiran kayu juga ada di sini.Macam - macam ada.



Congkak ....ye Congkak... Rindunya dah lama tak main Congkak.



Selamat tinggal Terengganu.... Semoga akan datang lagi tahun depan.

Sunday, August 17, 2008

52 : Lawatan Sambil Belajar 17082008 - Bahagian 4



Selamat Datang Ke Terengganu...



'Day trip to Terengganu' ahaks.. sian ALONG... nie lah cerita sebenarnya.



Jangan marah ye ALONG... buat CEMUT.kite dah dah sampai Nganu nie, nak cari encik kerengge.



Alat - alat muzik trdisional ada disini.Dan lihatlah suasananya sendiri.



Daftar jangan tak mendaftar akan dapat ole - oleh dari "terengganu".



Terima Kasih.Yang penting aku suka kumpul paper beg.Itu hobi aku.Dah banyak paper beg dah ada.Sahaja simpan untuk suka - suka.



Ramainya orang.Memang bijak kerana memilih cuti persekolahan untuk mengajurkan Terengganu Fest '08 di KL Tower.Teringat dulu time Pahang Fest.Siapa ada gajah lagi.



Macam - macam gerai yang ada.Memangkan tengah bulan.Nafsu membeli belah kena dikawal.



Menjual hasil - hasil kraftangan masyarakat yang penuh warna - warni.



Ada aktiviti mencanting batik juga disini.



Menenun songket pun ada di demonstrasikan disini.

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015