Friday, May 30, 2008

05 : Perjalanan Akhir Mei 2008 - Episod 3

Sebelum bermula Gempak Selebriti Astro de Musical... layan dulu gambar bekas - bekas pelajar AF 6 (Erk! dah jadi bintang yek skrg).


Zizan bersama Naim AF 6 dan Nabil Raja yg memang lawak dan adik cute Alysa.Let's Enjoy.


Mama Rina AF yang berkata mata.Awat pakai spek, sakit mata ka? ha3


Yana , seperti "gadis kampung".Let's Go.. memang sesuai pun terkeluar awal.Oooops!!!

Baguih la... Sian kau Alif, ramai peminat tapi tersingkir di konsert ke 7.Tawakal je lah yek!

Gerek sieh, betul ke ejaan tue ? hentam jelah.Siap ada penari latar lagi. Okie lah tue!



Saida, Kakak kepada Datuk Siti Nurhaliza.Menyanyi lagukan Siti Ku Milikmu.Okie ke? Okie lah tue!

Stanly pun datang (alamak nampak sikit je).Time penutup ini , dia orang menyanyi lagu menuju puncak (gambar Ika AF6 je tak de..kenapa.. I Don't Like)

Thursday, May 29, 2008

04 : Perjalanan Akhir Mei 2008 - Episod 2

Kunjungan dari Teratak ke teratak melihat & memandang serta menjeling - jeling sahaja.

Alamak !! terlebih sudah.Inilah Teratak si Juara.Memang jual mcm2 koleksi AF 6 + Stacy.

Memang terlebih sudah... T-Shirt macam - macam kaler ada.Tapi semua saiz "kecik".


Best ke Riz ? Kalau tak best tak kan dapat No.2 kan? Tahu tak pe.. Layan je lah.

Cayalah.... No.3 tue, okielah "single" Nubhan pun tengah hangat dipasaran skrg (Radio)

Ye ye aar jer !!!! Erk! sapa mamat sebelah bawah kiri tue. Kaca betul org nak ambil gambar.

Redah @ Rendah yang sesuai. Fuh! bergegar gila gambar ni.He3.No 5 pun okie what!

Wednesday, May 28, 2008

03 : Perjalanan Akhir Mei 2008 - Episod 1

Gambar pada 24/5 (kira gambar wajah terbarulah ni) Lokasi : Di tepi tangga umh sendiri.


Destinasi jalan - jalan untuk episod kali ini ialah di Bukit Jalil , Kuala Lumpur , Malaysia.

KFC mengucapkan selamat datang dan selamat berjalan - jalan dengan harapan, ramai - ramailah singgah beli KFC dekat lori tak bergerak disebelah kiri bukannya kat van itu.

Aktifkan jalan - jalan hari ini dengan Hotlink selaku penaja dan lain - lain penaja (malas nak ambik gambar) x lawa langsung both dia org (ha3) Tak ada duit (belum gaji) so, x beli top up kat sini.Hanya jalan - jalan cuci -cuti mata & kaki.

Tujuan ke sini , adalah untuk menyaksikan Karnival Konsert Final Akademi Fantasi 6. Melihat dan mendengar serta menonton sendiri secara langsung kemeriahan serta apa yang berlaku di hadapan Stadium Putra Bukit Jalil sebelum berlangsungnya Konsert Final Akademi Fantasia 6.

Alamak terlebih sudah !! dah tahu kan siapa Juaranya.Itulah memang dah agak dari awal "Jari Menjadi Juri! vs Jari Menentukan Juara".


Antara senari artis AF vs Raja Lawak + Personaliti Astro petang acara tersebut dari pagi sampai ke senja.

Monday, May 26, 2008

02 : Perjalanan Awal Mei 2008

Kenangan terpahat disini 2 Mei 2008.Bukan kali pertama menjejakkan kaki ......

Cintaku terpahat di pasiran pantai di Pulau Malukan , Sabah tanda setia aku ukirkan disini.

Bukti diriku sudah berjaya menjejakkan kaki di Kinabalu Park (Kaki Gunung Kinabalu) pada 3 Mei 2008.

Harta Karun dari Sabah ke Kuala Lumpur 4 Mei 2008.Banyaknya..Harta sapa lah tue.

Sebahagian Harta yang dirampas dari negeri di bawah bayu.Untuk siapalah yang banyak - banyak itu.

5 Mei hari melawat Mines & menonton IRONMAN sambil menghabiskan sisa - sia RM

Kaulah super hero ku (hahahaha..x de maknanya tetap sedia menjadi SHAIman)

Hadiah dari England. Erk! silap.. dari France.. kenapa tak percaya? Tengok lagi sekali.....

Kan dah kata tak tipu.. itulah replika France Tower dan 3 Key Chain serta Perfume.TQ Shafirol.

Thursday, May 08, 2008

01 : Nota Ringkas

Akhirnya Shai telah kembali bekerja semula pada 6/5/08.Hari yang busy membuatkan moody Shai agak lari dan kadang - kala tanpa mampu memberi senyuman.Terlalu banyak perkara yang perlu disiapkan ditambah dengan pembantu yang bercuti kecemasan kerana ada saudaranya kematian di Ipoh.

Hari pertama selepas kembali bekerja memang membosankan.Rasanya seperti ini terus bercuti lama agar tidak melihat meja yang penuh dengan tugasan yang perlu disiapkan.

Walaupun sepatutnya hari ini perlu pulang lewat, tetapi tepat 5 petang Shai terus melarikan diri dan kembali ke rumah sendiri untuk merehatkan diri.Hari yang memenatkan selepas 5 hari bercuti.
Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015