Monday, October 27, 2008

96 : Hari Raya Aidil Fitri - Msjbox Open House Part 3Tersebutlah kisah... satu cerita...
Telah berlalu di sebuah "Teratak Syahdu" (sila bersyair)

Berdiri teguh di sri baiduri
Tingkat ke 3 menjadi saksi
Disitulah catatan bermula
Kisah rumah terbuka punya cerita (sila bersajak lah pulak)

Tengahari lagi sudah ada yang call nak dtg.X de maknanya AZKAM umah lom buka.Dalam 1.20pm (anggaran) tetamu pertama dah call. Konon2 kawannya :p x de maknanye adik ber2 oooiii, 20 Minit kemudian tibalah tetamu pertama dan kedua iaitu orang jauh dan dekat.CIK CEMUT dan kekasih hatinya ENCIK KERENGGE (jgn marah dik... special name for u) muahahaha.TUAN Umh tengah sibuk memasak time tue.Dek kerana gangguan CEMUT resepi tak menjadi.hahahaha.Tapi akhirnya menjadi juga okie.Aida dan jeep punya muncul dengan lemang dan rendang (TQ)

Kemudiannya tibalah rombongan AZKAM , Maknya , Melvin dan ke2 ibu bapanya serta Manja dan ibunya. (Time tue dah 11 org dtg).SMS dan call tak henti - henti masuk.Sambil - sambil chatting di YM dan ada yang menyaksikan siaran langsung Msjbox Open House 2008.

Tetamu yang seterusnya tiba ialah CHE MAT & CT bersama dua orang anak lelakinya.Beberapa minit kemudian barulah bos msjbox dan isterinya hadir. (2 orang dewasa dan 2 kanak2).Sessi makan - makan , minum - minum sampai kembong pun bermula.Paling wajib sessi posing dan ambik gambar.Para tetamu sessi pertama beransur meninggalkan majlis.

Hidangan hari tue adalah Laksa Srwk , Bihun sup (ada mee, bihun & kotieow) , Kuih2 raya , lemang , ketupat , rendang , Satay ayam & daging , kek , buah - buahan , air kaler - kaler dan nasi impit serta kuah kacang.

Rombongan ke 2 datang menyusul.Ada romzi bersama amai dan adiknya kemudian kak retna , kiki , umie , sodep & azlie (8 orang) thanks romzi dan amai untuk tepung pelita.Sessi makan- makan ,minum - minum serta sembang2 juga ambik gambar berterusan.Blogger memang tak dapat dipisahkan dengan kamera & sessi bergambar.Bonda rock juga muncul bersama 2 orang anak lelakinya dan kemunculan Kak Norz yang kunanti akhirnya hadir bersama seorang anaknya (2 orang).

Terima Kasih kepada 27 orang dewasa dan 6 kanak - kanak yang hadir ke Msjbox Open House 2008 di Teratak Syahdu Shai.33 Orang ke semuanya.TQ semua

1 comment:

enchek camera said...

wah best nye
meriah2

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015