Sunday, August 17, 2008

52 : Lawatan Sambil Belajar 17082008 - Bahagian 4



Selamat Datang Ke Terengganu...



'Day trip to Terengganu' ahaks.. sian ALONG... nie lah cerita sebenarnya.



Jangan marah ye ALONG... buat CEMUT.kite dah dah sampai Nganu nie, nak cari encik kerengge.



Alat - alat muzik trdisional ada disini.Dan lihatlah suasananya sendiri.



Daftar jangan tak mendaftar akan dapat ole - oleh dari "terengganu".



Terima Kasih.Yang penting aku suka kumpul paper beg.Itu hobi aku.Dah banyak paper beg dah ada.Sahaja simpan untuk suka - suka.



Ramainya orang.Memang bijak kerana memilih cuti persekolahan untuk mengajurkan Terengganu Fest '08 di KL Tower.Teringat dulu time Pahang Fest.Siapa ada gajah lagi.



Macam - macam gerai yang ada.Memangkan tengah bulan.Nafsu membeli belah kena dikawal.



Menjual hasil - hasil kraftangan masyarakat yang penuh warna - warni.



Ada aktiviti mencanting batik juga disini.



Menenun songket pun ada di demonstrasikan disini.

2 comments:

rosevsky said...

Gambar yang paling bawah tu paling best..
buah redan atau buah rotan..

Strawberry taste ada,coklat pun ,BBQ pun ada..Teringat akhir thn lepas,beli ngan makcik Tgganu di Karnival GEgar 2007 di Putrajaya!

Ted said...

ya allah, ingatkan btol2 sampai ke terengganu.hampeh btol.hehe tertipu.wahahahaha..


kalau datang, gtau t ted bawak jejalan

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015